Hello 2024!

Akkor hát Boldog Új Évet, hello 2024!
Milyen fura így leírni, még hónapokig el fogom véteni, az tuti!

Reméljük, Mindenkinek jól teltek az ünnepek, sokat pihentetek, töltődtetek, terveket szőttetek az új évre!
Mi nyugisan töltöttük az ünnepeket.
A Karácsony nagyon gyorsan eltelt; két ünnep között dolgoztunk kicsit, Csibi két napot, én csak egyet. Kerültek fel még posztok is. Tavaly közel 100 új bejegyzés került a blogra!

Szilveszterre mi nem terveztünk semmi extra programot. A városba nem akartunk bemenni, a július 4-ei “élményekből” kiindulva nem éreztünk késztetést. Egyébként jól is tettük, ugyanis lövöldözés volt a belvárosban kicsivel éjfél előtt. 😦
Ahogy néztem másnap a híreket, elég sok városban volt ugyanez a helyzet. 😔
Én egész egyszerűen nem értem, hogy mi van az emberekkel! Mindenki meg van őrülve!

Szóval mi végülis itthon maradtunk. Az ablakból azt láttuk, hogy idén sokkal több tűzijáték volt, mint tavaly (vagy eddig bármikor Szilveszterkor).
Nagyon szépek voltak. Habár Észak-Karolinában a tűzijátékok nagy része illegális. Szigorú törvény szabályozza a használatukat.
Csak néhány ilyen “unalmas” tűzijátékot lehet legálisan venni. Olyat szabad csak használni, ami nem robban fel, nem repül és nem hagyja el a talajt. (Van ilyen egyáltalán?)
Minden más illegális.

16 éven aluli gyermekek nem vásárolhatnak vagy használhatnak legálisan tűzijátékot Észak-Karolinában. Bármilyen szabálysértés vétségnek minősül, mely legfeljebb 500 dolláros bírságot von maga után. (Ha elkapnak bárkit, ugye?! Mert az egy másik kérdés…)

Éjfélkor pezsgőt bontottunk és általában a New York-i gömb leeresztését szoktuk nézni a tévében. Kicsit értem, hogy miért vágyik a legtöbb ember arra, hogy élőben átélhesse ezt, másrészről meg nem: abban a hidegben órákon át ott ácsorogni, úgy hogy tulajdonképpen mosdóba se tudsz elmenni, ráadásul óriási a tömeg is. Nem tűnik annyira jó bulinak.
Nekem egyébként a tévén keresztül is átjön a hangulat. Valahogy vidámabb, mint a köztársasági elnök beszéde…

Utána mindig sétálunk egyet a bőröndökkel. Ezt már meséltük, hogy nekünk ez a szilveszteri szokásunk. Állítólag, ha valaki sokat szeretne utazni a következő évben, akkor tennie kell néhány kört a bőröndjével. Rajtunk nem múlik! 🧳

Utána még egy kicsit néztük a tévét. Ekkor már a chicagói ünneplésre készültek (ott egy órával később van éjfél).

Happy New Year! 🥂 🎆Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő