Neon Múzeum

05/03/2024

Megérkeztünk tehát a város másik végében található Neon Múzeumhoz.
Van egy kisebb parkolója a múzeumnak, de az teljesen tele volt. Este 19-kor értünk ide kb. Elirányítottak minket egy másik közeli parkolóba, ami kicsit “kísérteties” volt, mert egy hatalmas és teljesen üres parkoló volt (Cashman Center parkolója). Hát mindegy, megálltunk ott.

Neon Museum - Las Vegas, NV

Ahogy mentünk vissza a múzeumhoz, láttuk, hogy a többi autót is oda irányították már.
Nagyon sokféle belépőjegyből lehet választani.
Alapvetően a felnőtt jegy 20 USD, a gyerek pedig 10 USD. Viszont van külön esti jegy is, ami este 19-től érvényes, ez pedig 25 és 12,50 USD.
De van egy csomó más jegy is: ha valaki katona vagy veterán, vagy nevadai lakos vagy nyugdíjas, akkor kedvezményekre jogosult.
Mi a 20-ra számítottunk (azt néztem meg előzetesen), de mivel 19 óra után érkeztünk, ezért 25 lett. Sötétedés után felgyúlnak a fények, gondoljuk, hogy ezért kerül többe.
Itt is csak képeket lehet készíteni, videókat nem, és a képeket is csak mobiltelefonnal. Nagy, professzionális fényképezőgép, állvány stb. nem megengedett a normál nyitvatartási időben. A múzeum nyitvatartása utáni időpontban, 75 USD-ért lehet jegyet váltani, amikot saját célra (nem haszonszerzés céljából) lehet képeket készíteni megfelelő eszközök használatával.

Itt régi kaszinók és más vállalkozások táblái láthatók. A táblákat a lakosok nemcsak művészi, hanem történelmi szempontból is fontosnak tartják a város kultúrája részeként.

Neon Museum - Las Vegas, NV

Közel 10 évig gyűjtötték a leselejtezett táblákat és 2012-ben nyitott meg fizetős belépéssel a múzeum.

Vannak nagyon érdekes dolgok, meg egy csomó minden, amit filmekben lát az ember, és tényleg kicsit olyan mint egy időutazás a múltba.
Érdekes látni a kontrasztot, hogy most mennyire modern a város és hogy korábban milyen fényreklámok voltak - mondjuk még az is modernebb, mint nálunk otthon (Magyarországon) sokminden.

Neon Museum - Las Vegas, NV

Szóval egyszer érdemes megnézni, de nem árulok el túl nagy titkot azzal, hogy nem ez lett a kedvenc programunk.

¾ 8 körül éreztük, hogy most már indulunk. Nagyon mókás volt a parkolóba érve a látvány. Emlékeztek, mikor megérkeztünk egyedül a mi autónk árválkodott ott. Most meg mindenki a mi autónk köré gyűlt. Nagyon viccesnek találtuk!

Neon Museum - Las Vegas, NV

Innen kimentünk az autópályára és egy darabon ott haladtunk inkább, mert a Strip-en óriási dugó volt és nem akartunk ott álldogálni órákig.
A vége felé behajtottunk amúgy, hogy visszafelé is lássuk a város fényeit.
Mielőtt a reptérre mentünk volna leadni az autót, megálltunk egy szállodánál vacsorázni. A szállodában van egy olasz étterem, nem voltak túl sokan rajtunk kívül, mégis várni kellett picit, de mondjuk magára az ételre már nem kellett sokat várnunk. Vacsora után pedig irány a repülőtér.

A repülőtér a mi szállodánktól amúgy mindössze 12 percre van (autóval). Mikor láttuk, hogy gyakorlatilag kisétálsz egy egyenes úton még viccelődtünk is, hogy ezt gyalog is simán meg lehetne tenni.
Kerestünk a közelben egy benzinkutat, megtankoltuk a kocsit, leadtuk, majd hívtunk egy Uber-t és visszavitettük magunkat a Luxor-ba.
De persze még itt sem bírtunk magunkkal: sétáljunk már ki legalább a sarokig, hogy megnézzük a kivilágított szállodát, meg amit még látni. Fotóztunk még egy adagot és kb. fél 11-kor be is léptünk a szállodába.

Luxor - Las Vegas, NV

Hát ez sem volt egy rövid nap, cserébe viszont tele volt élményekkel, újdonságokkal és csomó látnivalóval.

Ja, közben intéztünk buszbérletet a következő 3 napra. 20 USD / 3 nap / fő. Egy utazásra szóló jegy 4 USD. Szóval ha néhányszor felül az ember a buszra, behozza az árát. De a közlekedésről majd még lesz szó.

További képek


Map - The Neon Museum Las Vegas - Las Vegas, NV

Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő