Welcome to Fabulous Las Vegas Sign

Sy @ 2024-05-28 | 4 perc |

05/03/2024

Mivel az utunk nyílegyenesen vezetett a Sign felé, ezért gondoltuk, hogy megállunk és próbát teszünk.
Ez már Vegas-ban, a Strip hivatalos déli végén található, a mi szállodánktól két buszmegállónyira. Ahhoz már elég messze, hogy nem indul el az ember gyalogosan.
Nem feltétlen erre a napra terveztük, de mivel útba esett, ezért gondoltuk, szerencsét próbálunk, hátha nem áll túl hosszú sor a fotóra várva.

Welcome to Fabulous Las Vegas Sign - Las Vegas, NV

Tényleg nem voltak nagyon sokan. Alapvetően mindenki kulturáltan sorban áll és megvárja a sorát. Néhányan, akiknek nem olyan fontos, hogy pont középen legyen a fotó, azok oldalról lőnek néhányat magukról és mennek is tovább.
A középső sornál volt egy mondjuk úgy “önkéntes fotós”, aki mindenkiről készített valami pózolós, jópofa fotót.
Nyilván a végén azért elmondja, hogy egy kis borravalónak örülne. Az előttünk álló páros megkért minket, hogy csináljunk róluk, meg felajánlották, hogy ők is rólunk, mert mi sem szeretjük nagyon ezeket az “önkéntes segítőket”, de végül a srác kivette a kezünkből a telefonjukat és ő készített fotót, meg aztán rólunk is.
Egyébként jófej volt a srác, meg poénkodott velünk, hogy Magyarországról jöttünk, még mindig szeretik azt a Hungary-hungry szójátékot… 😀 Mondjuk ez még mindig jobb, mint amikor sajnálkoznak, hogy milyen is az országunk vezetése... Szóval jó fej volt, így végül adtunk neki egy kis pénzt.
Egyébként van egy kis parkoló, ahol le lehet állni.
Sok limuzin érkezik, esküvős, meg hercegnős, meg csoportos fotózás is szokott lenni, ahogy mi láttuk.

Welcome to Fabulous Las Vegas Sign - Las Vegas, NV

A tábla 1959-ben készült el és 7,6 méter magas.
A hátoldalán az áll, hogy vezess óvatosan és gyere vissza mielőbb!
A táblát Betty Willis tervezte, jelenleg a Young Electric Sign Company tulajdona és 4 000 USD-be került. 2007-ben kapta a műfüvet is. 2008 előtt egyébként még nem volt parkolóhely, az emberek rohangáltak át az utcán a táblához.
Ezért aztán ettől kezdve elkezdték a különböző fejlesztéseket. Először lett 12 parkolóhely, két “megálló” a buszok és limuzinok számára, valamint egy aszfaltozott sétány a parkolótól a tábláig.
Később további 20 parkoló épült és 2015-ben még tovább bővítették, valamint jelzőlámpás kijelölt gyalogátkelőhelyet is kapott.

Welcome to Fabulous Las Vegas Sign - Las Vegas, NV

2017-ben egy tömeges lövöldözést követően 58 keresztet helyeztek el szívvel, melyek az áldozatokat jelképezték.

A városban amúgy tök sok helyen lehet látni hasonló táblákat, kb. mindenhez van egy felirat.
A szuvenír boltokban is megtalálható a nagy tábla. Szóval ha az eredetinél nem sikerül fotót készíteni, még egy csomó másik helyen is lesz rá lehetőség!

Welcome to Fabulous Las Vegas Sign - Las Vegas, NV

Na, miután itt is végeztünk, indultunk az utolsó (előtti) helyszínre, mely nem más mint a Neon Museum.
Ezzel gyakorlatilag kezdetét vette egy autós városnézés, mert hogy a Strip-en kell teljesen végig menni és már a belvároson és a híres Fremont Street-en is túl lekanyarodni. Ez egy 15-20 perces út lenne, normál esetben, de nem tudom, hogy olyan van-e. Mindenesetre, amikor mi mentünk, akkor nem volt. Állt a forgalom, akkora dugó volt.
Rengeteg az autó és egy csomó helyen építkezések és útfelújítások is zajlanak, így nem lehetett nagyon haladni.
Itt volt is egy kis incidensünk egy másik óriási idiótával. Szerintem a csaj tuti be volt lőve!
Az történt, hogy a dugóban tényleg sokszor állóra kellett fékezni az autót. Egyszer a lámpánál pont legelöl álltunk és a lámpa zöld is volt, viszont annyi autó állt előttünk, hogy nem mentünk át a kereszteződésen, mert az úttest közepén kellett volna leállnunk, ahol viszont a keresztirányú forgalom haladt, ráadásul a kereszteződés után még terelés is volt egy útépítés miatt.
Na a csaj nagyon siethetett valahova, mert elkezdett dudálni, mint egy félőrült, aztán kivágott elénk jobbról és persze ordibált szépeket. Addig mondta a magáét, hogy hajszál híján belehajtott az előtte lévő autóba. Nem szoktam ilyen mondani, de most nem állítom, hogy nem örültem volna egy kicsit neki, mert rohadtul megérdemelte volna. Bár nyilván azért is minket hibáztatott volna, hogy ő egy idióta…
Ezt követően persze tökre lemaradt, nem is értettük, hogy hova lett, majd csak sokkal előrébb egyszer balról majdnem belénkjött valaki. Csibi szerint nem direkt pont nekünk, mert az előttünk álló autósoknak is mondta a magáét és a 3 sávos úton ő csinált magának egy negyediket a többi autó között és úgy ment mint egy igazi hülye…
Na szóval ismét bebizonyosodott, hogy hülyék márpedig mindenhol vannak!

Ezt követően több ilyen nem volt útközben. A Strip után a forgalom is kicsit enyhült, így tudtunk (főleg én) nézelődni, sok érdekes/vicces/fura dolgot láttam.
A múzeumhoz pedig 7 óra környékén érkeztünk meg.
Ezzel folytatjuk!

További képek


Map - Welcome to Fabulous Las Vegas Sign - Las Vegas, NV

Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő