Seven Magic Mountains

Sy @ 2024-05-27 | 2 perc |

05/03/2024

Következő állomás: Seven Magic Mountains

Ez a csokigyártól olyan 40 percnyire található.
A gáttól is csak nagy kerülővel lehetett volna ide eljutni, ezért csináltuk így, hogy beiktattuk a kaktuszkertet és aztán újra elhagytuk Vegas-t. Ez ugyanis a várostól kb. 10 mérföldre délre helyezkedik el.

Seven Magic Mountains - Las Vegas, NV

Nem az autópályán mentünk, itt is tök jó út volt. Leszámítva, hogy egy ponton az úttest közepén valami furát vettünk észre. Közelebb érve egyértelmű volt, hogy egy kígyó az. Remélhetőleg nem ütöttük el, bár úgy tűnt, hogy éppen mozgásban van. Közben pont utána láttam egy kis “vicces” videót arizonai autókázásról, hogy száguldasz ezerrel és a motorháztetődön ott lobog a kígyó…
Na mindegy, szerencsére ez volt mindössze a találkozásunk ilyen jószággal.

Meg láttunk egy embert az út szélén feküdni. Nem nagyon tudtuk eldönteni, hogy bajban van-e vagy mit is csinál pontosan. Aztán később láttuk, hogy megy egy darabon, aztán lepihen, majd újra megy tovább. Azt láttuk, hogy van nála víz és a ruházata is rendezett volt.

Seven Magic Mountains - Las Vegas, NV

Ezt követően már meg is érkeztünk. Van itt egy parkoló, ott le lehet állni és onnan már látszanak is a színes kövek, de egy pár métert kell sétálni a kijelölt ösvényen, hogy közelebb kerülj.

Ide nincs szükség időpont foglalásra, bármikor nyitva van, ugyanis gyakorlatilag az út szélén álló művészeti installációról van szó.
A hét, 9 méter magas, színes, egymásra rakott sziklákból álló tornyokból álló Seven Magic Mountains a nemzetközileg elismert svájci művész, Ugo Rondinone alkotása.

Seven Magic Mountains - Las Vegas, NV

Tulajdonképpen az emberi jelenlét kreatív kifejezése a sivatagban, mely forma- és színrobbanással tarkítja a kopár sivatagi tájat.
Amúgy baromi jól mutatnak tényleg!

Seven Magic Mountains - Las Vegas, NV

Fontos tudni, hogy mosdó nincs a környéken (legközelebb 5 mérföldre található), legyen Nálad víz és készülj fel a forró, száraz melegre. Nyáron akár 40 fok is lehet!
Maradjon mindenki az ösvényen és a szobrok környékén is legyen körültekintő. Mérgeskígyók lehetnek a területen (lehet az is az volt, akit az úton láttunk) és itt él a veszélyeztetett sivatagi teknős is.
Érdekes, de még ma is vannak kint táblák a social distancing-re és a maszkviselésre vonatkozóan.

Seven Magic Mountains - Las Vegas, NV

Viszonylag sokan voltak, de ha elég időt marad az ember, akkor ki lehet fogni, hogy ne legyenek túl sokan a fotókon.
Rengetegen csinálják az insta/youtube-os videókat, szelfiznek, pózolnak az egyébként nagyon fotogén kövekkel.
Nekünk is nagyon tetszettek ezek a különböző színekben pompázó szikladarabok.

Visszafelé sem az autópályán mentünk, habár mindenáron oda akart minket irányítani a waze, de ellenálltunk!

Jöhet a következő állomás!

További képek


Map - Seven Magic Mountains - Las Vegas, NV

Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő