Ethel M csokigyár és kaktuszkert

05/03/2024

Vissza Vegasba. Ott végre megálltunk egy Walgreens-nél, ahol beszereztük a szükséges dolgokat és mentünk is a következő helyszínre.

Ez pedig az Ethel M csokigyár és kaktuszkert. Mindkét program tök ingyenes.
Még itthon összeírtam az összes ingyenes programlehetőséget (mert nagyon sok van belőlük) és minden, amire végül sikerült eljutnunk, nagyon színvonalas, szuper program. Szívből ajánljuk őket.
De majd mondjuk őket sorban, most maradjunk a csokigyárnál.

Mi a kaktuszkertben kezdtük meg a túrát és rögtön az első fánál találkoztunk egy cuki kis kolibrivel.

Ethel M Chocolate Factory & Gardens - Henderson, NV

Az Ethel M. Chocolates Factory botanikus kertje Nevada legnagyobb kaktuszkertje.
A több mint 12 000 m²-es kertben több mint 300 növényfaj található. Ide tartoznak az Amerika délnyugati részén őshonos kaktuszok és pozsgások, valamint az Egyesült Államok délnyugati részéből, Ausztráliából és Dél-Amerikából származó sivatagi fák és cserjék.

Ethel M Chocolate Factory & Gardens - Henderson, NV

Azt mondják, hogy karácsonykor különösen gyönyörű dekorációt kap és állítólag Valentin-napon is érdemes ide ellátogatni. Szóval ha akkor jártok erre, akkor ne hagyjátok ki (és küldjetek fotót is).

Miután annyit fotóztunk, hogy a hőségben felmelegedett a telefonunk, úgy döntöttünk, hogy bemegyünk a csokiboltba, hogy lehűtsük (meg magunkat is).

Ethel M Chocolate Factory & Gardens - Henderson, NV

A csokigyárat is meg lehet nézni ingyen (mi nem tettük, de azt olvastuk, hogy ingyenes).

Ethel M Chocolate Factory & Gardens - Henderson, NV

A shopban pedig nagyon csinos kis bonbonokat lehet kapni. Állítólag valami kóstolóra is be lehet fizetni. Ránézésre volt, amit szívesen megkóstoltunk volna, de szerintünk kicsit (túl) drágák voltak. Mondjuk nem ez volt a legfőbb oka, hogy nem vettünk, hanem, hogy a hőségben minden nagyon gyorsan elolvadt volna, ezért ezt most szomorú szívvel kihagytuk.

Ethel M Chocolate Factory & Gardens - Henderson, NV

Viszont van egy Cactus Garden nevű kávézó is itt bent, ahol lehet kapni sütiket meg kávét. Itt vettünk egy sütit, de elég brutális volt, szóval a nagy részét Csibinek kellett (szegény…) megenni!

Miután megettük, mentünk még egy kis kört a kertben is. Csodaszép, virágzó kaktuszokat láttunk. Nagyon szép kis kert. Ez a hely amúgy Vegasnak amolyan külvárosi részén található.

Na akkor megyünk is tovább! Nincs megállás!

További képek


Map - Ethel M Chocolate Factory & Gardens - Henderson, NV

Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő