Váratlan program

01/27/2024

A tegnapi nap elég fárasztó volt a korán kelés miatt is, meg amúgy is, ezért erre a napra nem tettünk túl sok mindent. Egész délelőtt és még kora délután is otthon pihentünk, az idő nagy részében az erkélyen üldögéltünk és a bálnákat (és a teknősöket) figyeltük.
Szép számmal akadtak, csomót sikerült is ugrás közben lefotózni! Észrevétlenül telt az idő.

Délutánra aztán kigondoltuk, hogy megint elmegyünk a Coastal Trail-re, hogy sétáljunk is, meg az amúgy is jó bálnamegfigyelő pont.
Össze is szedtük magunkat, lementünk az autóhoz, de Csibi valamit elfelejtett, így visszament érte a lakásba. Eközben történt, hogy észrevettem, hogy az egyik kerék lapos. Na, bravó, ezzel most így akkor nem megyünk sehova.

Jött Csibi, ő is meglátta, hogy gondban vagyunk. Az autóból felhívta az autókölcsönzőt. Abból lehetett választani, hogy kijön valaki, aki 75 USD-ért kicseréli a kereket a pótkerékre, aztán mi azzal visszamegyünk a reptérre és kapunk új autót. Vagy - és a fickó is ezt tanácsolta Csibinek-, hogy ha ő ki tudja cserélni a kereket, akkor cserélje ki ő maga (és persze, ha úgy vissza mer vezetni a reptérig (48-50 perc), aztán vigyük vissza és kapunk új autót.
Ezt választottuk…
Szóval Csibi nekiállt kereket cserélni! Miután ezzel megvoltunk, elindultunk vissza a reptérre. Túl gyorsan nem tudtunk menni, de szerencsére ha jött is egy-két őrült sofőr, azért észrevették, hogy pótkerékkel vagyunk és akkor normálisra váltottak…

change the tire

Egyébként mára nyilván nem volt tervben a szállás-reptér közötti szakasz ismételt megtétele… 😀 De annyira nem bántuk, mert nagyon jó az útvonal. Az óceán mellett haladva imádtam a kiugró bálnák látványát, a felhőbe burkolózó vulkáni hegyeket, a kanyargós utakat…

Lahaina bypass road

Megtankoltuk az autót a reptér közelében található Costco-s benzinkútnál (itt is csak a tagságival lehet tankolni és valamennyi kedvezmény is jár hozzá).
Aztán pár perc múlva már az autókölcsönzőben voltunk.
Itt el kellett magyarázni, hogy mi a szitu (mert amúgy tök ugyanoda kellett vinni az autót, mint amikor leadod az utazásod végén). A néni legalább 5x kért elnézést a kellemetlenség miatt és aztán személyesen átkísért minket a választható autókhoz. Kérdezte, hogy ugyanolyan Dodge-ot szeretnénk-e, vagy jó lesz egy másik is. Csibi választott egy autót (Chevrolet Malibu lett), a néni lejelentette, hogy a kijáratnál ne legyen gondunk, aztán magunkra hagyott minket.
A kijáratnál azért akadt egy-két kérdés, de egy kis segítséggel megoldották a gondot és már mehettünk is.
Amúgy éppen aznap délelőtt fizettünk be online egy másnapi programra, ezért fontos volt az autócsere.
Ha már csak egy-két nap lett volna, akkor valószínűleg nem cseréltünk volna, de így mindenképpen fontos volt.
Egyébként nem tudjuk, hogy hol mehettünk bele bármibe is, szerencsére amúgy bármi is volt az, nem túl gyorsan eresztett a kerék. De még jó, hogy nem előző napközben történt a vulkán tetején a vaksötétben, vagy a Hana-s kirándulás során az 518. kanyarban… 😀

near to OGG

A Costco-val szemben van egy Food-truck-park (ez itt nagy divat, több helyen is láttunk ilyet) és most hogy így hozta a helyzet, gondoltuk, akkor ki is próbáljuk és itt fogunk vacsorát venni. (Mert ekkor már olyan 18:30 körül járt az idő legalább.)
Négy óra után derült ki a defekt, mire kicserélte Csibi a kereket, aztán vissza a reptérre, autócsere, stb.)

Food Truck park - Kahului, HI

Átmentünk a parkolóba és körülnéztünk, hogy milyen ételekből lehet választani. Mindketten választottunk valamit és aztán várakoztunk. Vannak pavilonok, ahova le lehet ülni megenni az ételt és a pavilonok felső merevítőjén ott üldögélt egy csomó tyúk meg kakas. Az emberek feje fölött. Nagyon mókásnak találtuk!

Food Truck park - Kahului, HI

Az ételünk hamar elkészült és indultunk is haza. Ez egy kicsit megint rossz ötlet volt, mármint az, hogy 50 percnyire lakunk és elvitelre kértük az ételt, mert kicsit elázott például az én vacsorám. Na de sebaj, azért szépen megettük.

Amikor megérkeztünk haza, leparkoltunk és az égre felnézve kismillió csillagot láttunk. Hihetetlenül gyönyörű volt! Többször volt már szerencsénk ilyen “csillagos” helyeken járni, de szerintem ennyit egy helyen még sosem láttunk.
Utána persze az erkélyről folytattuk az ég fürkészését!
Csibinek van a telefonján egy “csillagvizsgáló alkalmazás” (Google Play | App Store), amivel meg tudtuk nézni, hogy mit is látunk az égen és pont szemben volt velünk a Tejút. Meseszép volt.

Ez a nap ilyen felemásan telt el!

OGG - Kahului, HI

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő