Salisbury

Sy @ 2021-04-09 | 2 perc |

3/7/2021

Amikor a Közlekedési Múzeumban voltunk, hazafelé betértünk Salisbury városába. Addigra már nagyon fáradtak voltunk, így csak egy kávézóba mentünk be, majd utána annak a közvetlen közelében látható dolgokat néztük meg, de első látásra nagyon szimpatikus volt a városka. Megbeszéltük, hogy inkább egy újabb kirándulás keretében visszatérünk. A város közel egy órányira van keleti irányban Charlotte-tól.

Salisbury, NC

Salisbury Észak-Karolina nyugati régiójának legrégebbi, folyamatosan lakott gyarmati városa. Ez a koloniális stílus most is nagyon érezhető, elsősorban az építészetén.
Még Washington elnök is ellátogatott Salisbury-be 1791. május 30-31-én.
A városban 1792-ben hozták létre a postahivatalt, mely azóta is működik.
Tipikus kereskedőváros volt, majd vasúti csomóponttá fejlődött. Mára már inkább a kultúra és a turizmus a húzóágazatok. Kb. 34 000 lakosa van.

A városban minimum 20 templom van.

Salisbury, NC

Minket a város nyugodt hangulata fogott meg.
Igazi tipikus amerikai kisváros. A belváros nagyon könnyen bejárható, megnéztük az összes templomot, elsétáltunk a vasútállomásra, tettünk egy jó nagy kört.

A Hall House (Dr. Josephus-ház) 1820-ban épült, eredetileg a Salisbury Női Akadémia (1820-1825) tantermeként építették. Dr. Josephus Hall 1859-ben vásárolta meg az otthont és kezdte átalakítani nagy déli rezidenciává. A ház a Hall család négy generációját szolgálta, mielőtt 1972-ben megvásárolta a Historic Salisbury Foundation, sok eredeti tartalmával együtt Hall unokájától, így ma múzeumként működik. Ide szerettünk volna bemenni, de sajnos ez most éppen nem volt nyitva.

Salisbury, NC

Természetesen visszatértünk a kávézóba is, ahol a lány felismert minket és “de jó titeket újra látni” felkiáltással köszöntött minket. Nagyon elcsodálkoztunk, holott ez nem először történik meg itt velünk. De még mindig meglepő!

Mean Mug - Salisbury, NC

Utána az egyik templom előtt állt egy férfi, aki a túloldalról kedvesen ránk köszönt, kérdezte, hogy mi újság, hogy vagyunk és milyen gyönyörű napunk van…
Ezeket a dolgokat nagyon szeretjük itt, őszintén szólva.

Innen még elmentünk a Hurley parkba, ahol van egy városi tó, mellette játszótér, sportolási lehetőség (minimum 10 teniszpálya többek között). Körbejártuk a kis tavat, aztán sétáltunk egyet a parkban, ahol már láthatóak a tavasz egyértelmű jelei. A madarak vidáman csiripelnek, a tavaszi virágok is kibújtak, a fák is rügyeznek, szóval gyönyörű nap volt.

Salisbury, NC
Hurley Park

További képek

When Dogs Fly - Jason Morris
Funky Jazz - Jason Morris
Hall House (Dr. Josephus house)
Washington's Southern Tour
Hurley Park
Salisbury City Park
Salisbury City Park
Hurley Park
Hurley Park
Salisbury City Park

előző következő