Harvard

09/19/2022

Erre a napra a Harvard Egyetemet céloztuk meg, amely Cambridge városában található.
A szálloda előtt megáll az 1-es busz, amivel átszállás nélkül el lehet jutni az egyetemhez. A busz eredetileg 10 percenként jár, azonban most éppen egy 39 perces késést sikerült kifogni. Ez azért (is) volt bosszantó, mert a másik iránya 5, azaz ÖT 1-es busz ment el. A végállomás egy megállónyira van, de mégsem jött előbb egyetlen busz sem visszafelé.
Ez egy kicsit dühítő volt. Hivatalosan 33-35 perc az út, ez most egy órás lett, ugyanis a városi közlekedés teljes káosz, mindenhol dugó van.

Nagy nehezen megérkeztünk. A busz végállomása gyakorlatilag a látogatható egyetemi területek előtt van közvetlenül. Ez a Harvard Yard. Van olyan épület, ahova be lehet menni és van, ahova csak a diákok mehetnek be. Egyébként van egy tök jó alkalmazás (App Store|Google Play), ami mutatja, melyik fontos látványosság hol található.

Visit Harvard App

A Harvard Egyetem (Harvard University) az USA legrégebb óta működő felsőoktatási intézménye. 1636. szeptember 8-án alapították. Eleinte New College-nak nevezték, később (1639-ben) kapta a Harvard College nevet, John Harvard papról, aki az intézmény első támogatója volt. 1780 óta nevezik egyetemnek.
A Harvard egyébként magánegyetem és az egyik legrangosabb és legmagasabbra értékelt intézmény az egész világon.
Öregdiákjai között van nyolc amerikai elnök és 188 élő milliárdos, ami az egyetemek közül a legtöbb.
Itt tanult többek között John F. Kennedy, Mark Zuckerberg vagy Matt Damon. És az én egyik gimnáziumi osztálytársam is!! 😀

Harvard - Cambridge, MA

Az egyik épület előtt áll (ül) John Harvard szobra.
Úgy tartják, hogy a bal cipőjének megérintése / dörzsölése szerencsét hoz. Mi először csak azt láttuk, hogy mindenki simogatja a cipőjét. Aztán utánanéztünk, hogy miért is. Egyébként már fényesre van csiszolva! 😀

Harvard - Cambridge, MA

Állítólag ez az egyik leggyakrabban fotózott szobor Amerikában. Gyakorlatilag egymás kezébe adták a turisták a cipőt, szóval mi is készítettünk pár fotót, aztán mondtuk, hogy majd később még visszatérünk, hátha kevesebben lesznek.

Harvard - Cambridge, MA

Megnéztünk még néhány épületet, aztán eldöntöttük - ötletgazda: Csibi 😀 -, hogy most addig megyünk, amíg nem találunk egy Dunkin’t és eszünk végre egy fánkot. Utolsó előtti napunk volt és még egy fánkot sem ettünk.
Ezúttal sikerrel jártunk.

Dunkin’ - Cambridge, MA

A fánk és a kávé után kószáltunk. Megnéztük a John F. Kennedy Memorial Parkot. (Kennedy elnök egyébként Brookline városában született, mely Bostonnal határos.) Valamint a Cambridge Common parkban is jártunk. George Washington itt gyűjtötte össze először a csapatait. Van itt még három elhagyott ágyú és az ír éhínség emlékműve.

Cambridge Common - Cambridge, MA

Innen visszamentünk a Harvard Yard-ra, megpróbáltunk újra a szoborhoz közel kerülni. Persze most sem volt kevesebb turista, de azért most tudtunk nyugiban is fotókat csinálni. Illetve odajött hozzánk egy srác (az nem derült ki, hogy az egyetem diákja-e vagy sem), hogy valami tanulmányt végez és az iránt érdeklődött, hogy mi a látogatásunk célja, oda járunk-e vagy csak látogatóban vagyunk-e, mennyire fontos számunkra, hogy fotókat készítsünk, és hogy miről készítünk fotókat.
Válaszoltunk neki, aztán pedig még elmentünk egy-két épülethez, utána pedig megcéloztuk a buszvégállomást. Ezúttal szerencsénk volt, felszálltunk és már indult is a busz. Gyorsabban is értünk vissza. Egyik nap már vettünk itt a közelben egy pizzát, most is bementünk rendelni egyet. Amíg várni kellett rá, addig pedig sétáltunk még egy picit a környéken. Nagyon tetszenek nekem ezek a tipikus házak, az egyiknél meg már halloweeni dekoráció is volt kirakva.

Boston, MA

Pizzával felszerelkezve visszamentünk a szállodába. Ekkor még csak 16 óra volt kb., de ma is, mint eddig minden nap lejártuk a lábunkat, szóval nem volt baj, hogy egyszer időben visszaértünk.
Megettük a pizzát, kényelmesen bepakoltuk a bőröndünket. Közben óriási füstfelhőt láttunk az ablakból. Vihart jósoltak, de ezek nem a felhők voltak, hanem tényleg hatalmas füst gomolygott, aztán sajnos lángokat is láttunk. Egy közeli ház kigyulladt. A tűzoltók hamar eloltották és estére az ígért vihar is megérkezett.

További képek


Map - Cambridge, MA

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő