Viszlát, Michigan!

Sy @ 2022-08-28 | 3 perc |

08/06/2022

A reptéren, ami számunkra meglepő volt, hogy nem is voltak túl sokan, ráadásul nagyjából semmit sem kellett kipakolni a táskából. Se a folyadékokat, se a laptopokat.
A cipőt persze itt is le kellett venni, de nagyjából pár perc alatt le is zajlott minden.

Detroit, MI

A kapu is viszonylag közel volt, viszont itt már gyanús volt, hogy további késés várható, mert a boarding time már ki volt írva, viszont a repülő még sehol sem volt…

Detroit, MI

Aztán jött is egy újabb e-mail, hogy még később indul a gépünk. Ez aztán még kétszer módosult.
Először volt a 7:53 helyett 8:26. Aztán végül nagy nehezen megérkezett a repülő és 9 után kicsivel szálltunk fel.
Ez egy 2x2 üléses kis Eagle-típusú repülő volt.
Itt ugyebár még a kézipoggyász méretének megfelelő felső tároló sincsen, így elvették a bőröndjeinket, hogy a poggyásztérben szállítsák őket.
Nagyon kicsi és szűkös repülő volt. Csibi kb. majdnem beverte a fejét a tetejében, annyira kicsit képzeljetek el. Én úgy fogalmaztam, hogy úgy érzem magam, mintha valami kis tubusban ülnék. De tényleg.

Detroit, MI

Számomra ez kicsit ijesztő volt elsőre, sőt, amikor légörvénybe kerültünk és sokkal érezhetőbben dobálta a repülőt, az kifejezetten rossz érzés volt. Úgy, hogy amúgy nem félek a repüléstől.
De szerencsére minden rendben volt, a repülőn egyébként elnézést kértek a késésért többször is, és kiderült, hogy Charlotte-ban óriási vihar volt, azért nem tudott időben felszállni a gép.
Én már csak azért drukkoltam, hogy visszafelé ne legyen vihar, ha már ebben a kis “tubusban” utazunk! 😀 De szerencsére nem volt.
Nagyon sok átszálló utas volt (Charlotte egy hatalmas tranzitreptér is), szóval azt is bemondták, hogy a késés ellenére megpróbál a repülő gyorsabban visszajutni Charlotte-ba, de persze a biztonság mindenek előtt.
Egyébként tényleg nagyon hamar, 1 és negyed óra alatt már Charlotte-ban is voltunk!

Detroit, MI

A bőröndöket kipakolták oda a folyosóra, szóval nem kellett szalaghoz menni értük szerencsére.
Viszont a reptér legtávolabbi sarkába állt be a repülő, így egy csomót kellett gyalogolni, mielőtt a kijárathoz értünk volna.

Ott pedig a szokásos őrület uralkodik - mindig! Mindig óriási nyüzsgés, dudálás, tülkölés, sípolás, forgalomirányítás, stb. a jellemző.
Rendeltünk egy uber-t, a sofőr ott is volt a reptéren valahol, de a nagy tolongásban várni kellett picit, mire egymásra találtunk.
Egy francia sofőr volt egyébként, akiről azt írta az uber rendszere, hogy tud angolul és franciául. De kiderült, hogy angolul nem igazán tud. Igazából egyáltalán nem tudott.
Csibi ritkán próbál beszélgetni a sofőrökkel (én dumálnék, ha magabiztosan tudnék angolul… 😀), vele pont megpróbált, de nem nagyon jött össze…
Nem sokmindent tudtunk meg tőle vagy róla. Cserébe viszont 15 perc alatt - mindenféle kitérő nélkül hazaértünk. Illetve még az autója volt érdekes: tök hangulatos volt! Ledes kábelek voltak az autóban és youtube videókat játszott a sofőr - leginkább a maga szórakoztatására… 😀
De sima volt, így kb. este 23-kor haza is érkeztünk.
Még gyorsan készítettünk itókát a kolibriknek, kipakoltuk a bőröndöket, aztán gyors tusolás után aludni tértünk.

Szuper intenzív hét volt!

💵 Piszkos anyagiak

Kategória Összeg (USD)
Belépőjegy 127.00
Benzin 213.73
Bérautó 348.86
Élelmiszer 42.62
Étterem, kávézó 393.59
Parkolás, hídpénz 19.70
Repjegy 591.40
Szállás 1871.92
Uber 55.18
Összesen 3663.97

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő