Butterfly World

05/20/2023

Végre beléptünk a szentélybe! 🙂
A Butterfly World 1988-ban nyílt meg és ez a világ legnagyobb lepkeparkja. Kb. 20 000 élő lepke él itt. Úgy képzeljétek el, hogy gyönyörű növények között a csodaszép lepkék szabadon repkednek, a háttérben kellemes zene szól. Szemet és lelket gyönyörködtető élmény! Órákig lehet itt sétálgatni.
Ha valaki nagyon szerencsés, akkor a pillangó leszáll rá és ott pihen egy kicsit.

Butterfly World - Coconut Creek, FL

Csibi kétszer is nagyon szerencsés volt, ráadásul a kék színű (szerintünk legszebb) pillangó gondolta úgy, hogy jó lesz ott pihenni egy picit. Lefotózni elég nehéz a kéket főleg. Repülés közben látszanak a csodás kék szárnyai, de amikor leül egy virágra, akkor zárva vannak a szárnyai és olyankor barna színű. Szóval ez kihívás volt már 2017-ben is és most is!

Butterfly World - Coconut Creek, FL

Mentünk jó pár kört, aztán végül az éhség győzött, mert úgy döntöttünk, hogy keresünk valami kis ételt, hogy aztán folytassuk az utunkat.
Ugyanis természetesen nem csak pillangók élnek itt.

Amikor kimész a pillangóktól, akkor ellenőrzik a táskádat is, mert hát a pillangó akár ott is pihenhet. Egyébként törvény védi a pillangókat. Nem szabad ellopni őket, stb. Egy pillangó a földön feküdt - sajnos előfordulhat, hogy ha valaki nem néz a lába elé, rá is léphet… Nem tudjuk, hogy ezzel mi történt, csak azt láttam, hogy egy lány felvette és berakta a táskájába…. Nem vagyok benne biztos, hogy ez jó ötlet volt, de nem tudjuk, hogy mi lett belőle.

Tehát egy kis időre elhagytuk a pillangókat. Szerencsére vissza lehet menni - teszel egy kört és az ajándékbolton keresztül vissza tudsz még menni hozzájuk.
Kint volt egy kis büfé nyitva, vettünk valami egyszerű kis szendvicset, kb. egy-egy falat volt, meg zöld teát ittunk, ami viszont nagyon jólesett a hőségben.

Miután kész voltunk, mentünk is tovább. A cuki kis papagájokhoz és egyéb gyönyörű kis madárkákhoz tértünk be. Ezek is annyira kis szépek, hogy itt is el lehet tölteni egy csomó időt bámészkodva.
Nagyon közelről lehet látni a madarakat, van aki hagyja, hogy egészen közel menj hozzá. Némelyik akkora lendülettel repül el melletted, hogy kis híján lefejel!

Butterfly World - Coconut Creek, FL

Aztán vannak a vidám és színes papagájok. Itt némi pénz fejében lehet etetni is őket és akkor ráülnek a kezedre, szóval aki ilyen élményre vágyik, ezt is megkaphatja. Mi csak néztük, hogyan csipkelődnek egymással.

Butterfly World - Coconut Creek, FL

Van itt egy Bug Zoo nevű amolyan kis múzeum, ahova 2017-ben nem mentünk be. Láttuk, hogy mindenféle bogarak találhatók itt és hát azokat nem annyira szeretjük. De ezúttal bementünk. A jobb oldalon van egy kiállítás a különböző országok lepkefajairól illetve egyéb bogarairól. Hát a pókok / bogarak rész ezúttal sem lett a kedvencünk. Nekem ezek még így is félelmetesek. Egyrészt persze lenyűgöző, hogy hányféle és milyen (és mekkora) pókok, bogarak, skorpiók vannak egyáltalán, másrészt meg félelmetes.

Butterfly World - Coconut Creek, FL

A múzeum bal oldali részében pedig élő verzióban lehet látni néhány nagyobb példányt: skorpiót, óriási szőrös pókokat meg miegymást.
Hősiesen végigmentünk ezen a részen is, de aztán nagyon gyorsan el is hagytuk a helyszínt.

Butterfly World - Coconut Creek, FL

Egy függőhídon keresztül áthaladva van még egy helyszín, ahol két óriási ara papagáj üldögél szabadon. Ki van írva, hogy óvatosan, mert azért tudnak csípni élesen, de őszintén szólva leginkább egymással voltak elfoglalva! Ahova bementünk ott pedig további pici és csodaszép madarak voltak.

Butterfly World - Coconut Creek, FL

Ezzel kb. körbe is jártuk a helyet. Az ajándékboltban nézelődtünk egy jót, csináltunk néhány fotót, mert nagyon szép dolgokat láttunk, aztán sajnos kiderült, hogy nem is lett volna szabad fotózni. 😔 De nem lett belőle gond, tök kedvesen jelezte egy fickó. És valóban ott volt a tábla, csak olyan pici tábla, hogy őszintén szólva nem vettük észre.
Na sebaj, mert amit akartam, azt addigra már lefotóztam. 😀

Innen pedig visszamentünk egy újabb körre a pillangókhoz. (Ekkor azért már közeledett a záróra. De hát mit tegyünk, olyan nehéz innen elszakadni.)
Ráadásul azt az előbb nem is mondtam, de vannak ilyen “kirakatok”, ahol a pillangóvá válás különböző stádiumait lehet látni és nagyon érdekes volt nézni, ahogy azok a lárvák ott mozognak, sőt valamiből éppen addigra már ki is bújt a pillangó! Ez is egy nagyon érdekes rész!)

Mentünk még vagy 10 kört a pillangók között, aztán nehéz szívvel búcsút intettünk ennek a csodahelynek.

Kifelé sétálva még megcsodáltuk a színes virágokat és tettünk egy kisebb sétát a parkban található kis tó mellett is. Erre is emlékeztünk még 2017-ből, mert ki van írva, hogy óvatosan az aligátorokkal…
A víz amúgy nagyon szép volt, de a tudat, hogy bármikor kisétálhat egy aligátor vagy éppen ott hűsöl a parton, azért annyira nem volt megnyugtató.
Pedig még ilyen frizbi golf nevű játékot is lehet játszani ott… Szerencsére aligátort ezúttal nem láttunk!

Tradewinds Park - Coconut Creek, FL

Miután jól kitikkadtunk és elfáradtunk, elindultunk visszafelé. Egy Aldiban szereztünk némi innivalót és a Chick-fil-A-nál is megálltunk egy szendvicsért vacsorára.
Ezeket már a szállodában fogyasztottuk el este.

A szálloda mellett is van két tó, szerencsére itt nem volt kiírva az aligátoros figyelmeztetés (persze ettől még akár lehetett volna). Voltak helyette viszont madarak: kócsagok, récék, kacsák. Az egyik olyan bátor volt, hogy az autók elé lelépve, peckesen elindult felénk. Egész közel is jött. Szerintem én jobban megijedtem, mint fordítva, mert annyira magabiztosan jött. Vicces volt. A másik tónál pedig egy csomó leguánt láttunk.

Megvacsoráztunk, fürödtünk. A bőröndből kipakolni is macerás volt kicsit, mert vettünk ruhatömörítőt, biztos ismeritek és minden nagyon szépen kompaktan volt összepakolva. De hiába na, egy éjszakára is elő kellett venni dolgokat, meg a másnapi ruhákat is ki kellett valahogy kotorászni. De persze megoldottunk mindent.

Tobábbi képek


Map - Butterfly World - Coconut Creek, FL

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő