Charlotte SHOUT!

Tavaly már volt egy posztunk a Charlotte SHOUT! fesztiválról. Idén március 31-e és április 16-a között került megrendezésre a belvárosban.
Mi ugyebár március végétől április 10-éig Magyarországon voltunk és Húsvét hétfőn érkeztünk vissza. A következő hétvégére már volt programunk, de szerettük volna a fesztivált idén is megnézni, ezért szerda délután, április 12-én, munka után bementünk a belvárosba.
Ezúttal is a Romare Bearden parknál található parkolót választottuk, mert onnan elég jól bejárható gyalogosan a teljes belváros, illetve azok a helyek, amelyeket mi mindenképpen meg akartunk nézni.
Direkt visszanéztem az előző posztot: korábban 7 USD volt a parkolás díja, tavaly már 10 USD-t fizettünk és idén már 14-et kérnek el. (Jó biznisz ez is.)

Aki esetleg nem olvasta a tavalyi posztot, azok kedvéért elmondom, hogy a Charlotte SHOUT! egy többhetes fesztivál, melynek fő alappillérei a művészet, a zene és az étel. Ezen keresztül mutatják be a nemzetközi és helyi művészek, táncosok, zenészek, szakácsok, fotósok a tehetségüket.
A belváros különböző pontján különböző látnivalók és programok zajlanak.

Mi elsősorban a művészetet vettük célba idén is. A koncerteket nem nagyon követtük, meg hát már az utolsó héten voltunk, akkor is este, szóval mi a látnivalókat kerestük.
Idén is voltak óriási tojások, de ezúttal nem a Romare Bearden parkban voltak kiállítva, hanem a The Green nevű kisebb parkban.
A Romare Bearden parkban kezdtünk, de mi ott először nem is láttunk semmi extra látnivalót.

Ahogy mentünk a The Green felé, ismét kint voltak az óriási libikókák, ahol nagyon sokan hintáztak. Hosszabb-rövidebb méretű mérleghinták modern verzióban, valahogy így tudnám leírni.

Charlotte SHOUT! - Charlotte, NC

Mellette volt néhány nagyobb méretű színes “doboz”, amiből táncoló figurák bújtak elő. Aztán a hogyan-ra is fény derült: mindegyik doboz előtt volt egy “cső”, és ha elég hangosan ordítottál a csőbe, akkor jöttek ki a táncoló figurák. Nagyon ötletes!

Charlotte SHOUT! - Charlotte, NC

Szemben található a The Green nevű kis park, ahol megtaláltuk a tojásokat és idén a Queen City-t jelképező koronát is ide állították ki.
Mindegyik tojásnak volt címe és ezáltal persze üzenete is. Ezek is nagyon ötletesek! Idén is nagyon tetszett szinte minden tojás nekünk.
Még egy óriás fagyit is találtunk!

Charlotte SHOUT! - Charlotte, NC

A belváros 12 pontján kóborló törpéket lehetett felfedezni. Ezek persze ilyen hatalmas méretű felfújhatós törpök voltak. Minden törpe játékos személyiséggel rendelkezett. Mondok egy példát:

“Ő itt David
Jó természetű, és mindig a legjobbat akarja a természetnek és az állatoknak. David mindig az erdőben van, tisztán és biztonságban tartja a növény- és állatvilág számára.
Amikor megtudta, hogy az emberek két évre be lesznek zárva otthonaikba, úgy döntött, hogy felfedezi a világukat.
Beleszeretett a moziba, a színházakba és a kulturális eseményekbe, de mindig visszatér majd az erdőbe, ahová tartozik.”

Mindegyikhez volt egy ilyen kis leírás. Sajnos nem találtuk meg mind a 12-t, több idő kellett volna hozzá.

Charlotte SHOUT! - Charlotte, NC
David

A NASCAR Hall of Fame előtt is volt egy, meg az Affinity nevű magával ragadó interaktív fény- és hanginstalláció, amelyet az emberi agy ihletett. Minden egyes fénygömb egy-egy neuront és kapcsolatot képvisel az agyban. Amikor az emberek megérintik a fénygömböt, annak színe megváltozik. Minél több ember lép kapcsolatba, annál messzebbre jut a fényük az installációban.

Charlotte SHOUT! - Charlotte, NC

A műalkotás 62 különböző színkombinációval és 112 interaktivitási ponttal rendelkezik.
Ez még jobban nézett volna ki, ha sötétben értünk volna ide, de így is nagyon tetszett nekünk.

Ahogy haladtunk a First Ward Park felé, útközben láttunk még egy csomó új és régi graffitit is, egy helyen volt élőzene is. De mi ide nem mentünk be.

Elhaladtunk a Hornets Stadion mellett is, mert ott is volt egy újabb törpe, ahogyan aztán a parkban is.
És itt találtuk Chandler-t, a székszörnyet is, ami egy egymásba pakolt székekből álló installáció. Mindenképpen érdekes látvány.

Charlotte SHOUT! - Charlotte, NC

Lassan már körbeértünk. Volt egy karaoke sátor, ahol éppen két lány próbálkozott az énekléssel! 😀
Egy kis utcában most tengeri installáció volt látható, ami nagyon jól nézett ki. CD-ből volt kirakva a “tenger”.

Charlotte SHOUT! - Charlotte, NC

Ami még számunkra érdekes volt: van 3 ikonikus épület Charlotte-ban: a Bank of America Corporate Center, a Duke Energy Plaza és a Truist Center. Ez a három épület volt színes kis korongokkal ábrázolva, ahol a színek a város lakóinak véleményét tükrözik bizonyos kérdésekben, amolyan statisztikaként.

Charlotte SHOUT! - Charlotte, NC

A Bank of America épületénél az volt a kérdés, hogy a kultúra és művészet mely formáit szereted legjobban? - vizuális művészet, zene - koncertek, színház, tánc, költészet, mozi
Duke Energy: kedvenc zene? - rock’n roll, hip-hop, pop, country, blues & jazz, klasszikus
Truist Center: kedvenc belvárosi célpont? - SHOUT! és egyéb kulturális rendezvények, művészeti és tudományos múzeumok, sportrendezvények, Romare Bearden park és séta útvonalak, bárok és éttermek

Végül, majdnem utolsó állomásként a Wells Fargo épülete előtt találtuk magunkat, ahol legalább 10 különböző üzenettel bíró felkiáltójel volt kiállítva. Némelyik nagyon jópofa volt. (Tulajdonképpen mind.)

Charlotte SHOUT! - Charlotte, NC

A Wells Fargo épületébe karácsonykor is be lehet menni, most is be lehetett. Itt is volt még néhány érdekesség, például óriásplakátokból készített ruhákat lehetett megcsodálni. Némelyik kifejezetten jól nézett ki!

Charlotte SHOUT! - Charlotte, NC

De a legfőbb látványosság a SHOUT! betűi. Mindegyik különböző művész alkotása.

Itt a téren még találtunk egy kb. 41 kg újrahasznosított üvegekből kirakott “gyémántot”. Ez nekem különösen tetszett. Nemrég az Airlie Gardens-ben jártunk, ahol szintén van egy ilyen üvegekből készült akármi és az is nagyon tetszik nekem.

Charlotte SHOUT! - Charlotte, NC

Végül visszaértünk a Romare Bearden Parkba, ahol volt még egy fotós manó, akit az elején észre sem vettünk, így még megnéztük azt is. Eddigre már teljesen sötét volt, így tök jól nézett ki a kivilágított város a parkból. A stadionban baseball meccs zajlott, oda is bekukkantottunk, aztán elindultunk haza.

Charlotte SHOUT! - Charlotte, NC

Szuper program volt.

PS.: Vasárnap ugyanitt a parkban lövöldözés volt! 😔 Ez mindent elront. Gyűlölöm, hogy az emberek ennyire idióták. Akkor volt a SHOUT! utolsó napja, meccs is volt, szóval tele volt a város is és a park is. Azt hiszem, két ember sérült meg.
Újra és újra elmondom, ha rajtam múlna tuti, hogy betiltanám! Mindenkitől elvenném! Nem hiszem el, hogy bármilyen problémára ez lehet a megoldás! Nincs olyan probléma vagy nézeteltérés, amire ez a megoldás! Ráadásul ész és gondolkodás nélkül! A világ egyik legjobb országa lehetne Amerika, ha …

Tobábbi képek


Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő