Első hajókázós nap

Sy @ 2023-06-13 | 3 perc |

05/21/2023

Innen kezdve egy napig csak hajózunk, ez az úgynevezett Seaday. Az útvonalunk: Kajmán-szigetek, Cozumel (Mexico), Bimini (Bahamák).
Először tehát Kuba mellett elhaladva a Kajmán-szigetek felé vettük az irányt.

Ezen a hajón nincs olyan sok dresszkódos este, mint a Harmony-n volt.
És ez a hajó inkább amolyan felnőtteknek szóló hajó, sokkal kevesebb gyerek volt, mint a Harmony-n. Azt mondják, exkluzívabb kategória.
Minden este csinosban kell lenni, de nincs estélyi ruhás elvárás.
Mondjuk mi még így sem vagyunk kanyarban sem a rutinos hajózókhoz képest…
Úgy fogalmaztuk meg, hogy ez a cruise-olás ez életstílus. Az utazás előtt vettünk néhány ruha-ruhát, mert hogy alapvetően mióta itt élünk főleg sportosan öltözünk és nem nagyon vannak alkalmi cuccaink. Vettünk pár dolgot, de azért nem vittünk például külön magassarkú cipőt. Valaki igen. Sőt, tisztán látszott, ha az illető akkor lépett ki a fodrászatból. (Igen, az is van a hajón!) 🙂
Hiába na, az amerikaiak úgy járnak hajózni, mint mi a Balatonra. De ezt már az előző hajózásnál is mondtuk, úgy emlékszem.

Na mindegy. Szóval első este még mi is felvettük a csinosat és elmentünk a puccos étterembe. Elegáns étterem, szépen megterített asztalokkal.
A szobánkban találtunk egy papírt, ahova le volt írva, hogy 20:30-kor kell mennünk és a 248-as asztalhoz kell ülnünk.
Volt még amúgy minibár és ásványvíz meg valami chips is bekészítve, de ezek külön fizetősek. Hiába van italcsomagunk, ez nem volt benne az árban. Mondjuk, minket nem igazán zavart ez, max csak a helyet foglalta a sok szajré.

Az étteremnél sorban állás volt, de gyorsan haladt a sor és a pincérek mindenkit az asztalhoz kísértek.
Kerek asztalok vannak kb. 8-10 fő számára, meg néhány kisebb, kb. 4 fő számára. A mi asztalunk szerintünk baromi rossz helyen volt. Leghátul egy lépcső alatt kb. semmit se lehetett látni. Ez is hozzájárult, hogy nem is mentünk vissza többet.

The Silhouette Dining Room - Celebrity Equinox

Az asztalnál egyébként csak mi ketten ültünk, szerencsére senki más nem jött. Itt van egy pincéred, annak egy segédje és valaki, aki az italokért felelős. Mindig napi menüből lehet választani az étlapról.
Kaptunk valami előételt, aztán megjött az ételünk is, minden finom volt. (Ez a hajó állítólag a kajáról is híres, hogy nagyon finom ételek vannak.)
Vacsora után aztán megpróbáltunk egy pillantást vetni az étteremre, hiszen az asztalunktól nem sokat lehetett belőle látni.
Tényleg nagyon szép meg elegáns hely, de ennyi.

Este még sétáltunk, jó idő volt és most láthattuk a hajót először kivilágítva.

Celebrity Equinox

05/22/2023

Reggel nem keltünk korán, nem kellett sehova sem sietni. A hajó akkor is ment, amikor mi aludtunk. 😄

A reggelizős időponttal nem volt nagy szerencsénk, az ülőhelyet vadászni kellett sajnos. 😔

Napközben pihentünk. Vagy a szobánkban voltunk, vagy medencéztünk, ill. felfedeztük a hajó további részeit.

Celebrity Equinox

Este, vacsora után sétáltunk szokás szerint és olyan helyekre mentünk, ahol még nem jártunk.

Casino - Celebrity Equinox

Így jutottunk el a színházig, ahol egy showműsor volt. Előtte még a hajó igazgatója bemutatta a vezetőséget, majd felkonferálta a fellépőket. Mi azt gondoltuk, hogy csak bekukkantunk, de végül magával ragadott minket a flow, így maradtunk a végéig.
A Rebel nevű rockbanda három srácból áll; egy ausztrál, egy skót és egy amerikai (texasi).

Rebel - Celebrity Equinox

2010-ben találkoztak Londonban és azóta a világ legsikeresebb rock vokálharmónia együttesévé váltak. Szerepeltek a brit X-Factor című műsorban, majd 2016-ban saját show-t ajánlottak nekik Las Vegasban. Csomó díjat be is zsebeltek. Mi nem ismertük őket ezelőtt, de elég meggyőző show-t nyomtak! Tetszett nekünk! Jó volt a hangulat, jó fejek a srácok. Később láttuk őket párszor a hajón a medencénél vagy az éttermekben. A vendégekkel bandáztak! 🙂
Na, a buli után mentünk a szobánkba, mert késő volt és másnap viszont korán kellett kelni.

Tobábbi képek


Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő