Magyarország, 3. rész

Sy @ 2023-05-01 | 3 perc |

03/30/2023

Csütörtök: a temetés napja. Úgy gondolom, hogy érhető módon ez volt a legnehezebb nap.
A temetésre Törökbálinton került sor, 14-kor kezdődött, nekünk 13-kor kellett ott lenni. Előtte felvettük Csibi unokatesóját és nagybátyját, velük mentünk együtt.
A temetés mindig egy nagyon szomorú esemény, de nagyon szép volt a beszéd, illetve itt volt még egy dolog, amit mindenképpen szeretnék “papírra vetni”, hogy megmaradjon.
A szertartás alatt félkörben álltunk és az elején a közepére leszállt egy pillangó. Ott ült az aszfalton kb. 10 percig “köztünk”. Aztán felrepült és mikor felnéztem, két pillangó repkedett körbe, egymással tök összhangban. Én kicsit spritiuális beállítottságú vagyok és számomra ez annyira szép szimbólum volt. (Aki esetleg nem tudná, Csibi anyukája sajnos már régóta nincs köztünk. Számomra a két pillangó tánca olyan volt, mintha újra egymásra találtak volna.) Ezt követően pedig az egyik pillangó még visszaült ugyanoda, mielőtt együtt elrepültek volna.
Ha nem a saját szememmel látom, lehet el sem hiszem, de ez így annyira szép volt!

A temetés után volt egy kis családi-baráti összejövetel a házban, aztán mindenki szépen hazament.

03/31/2023

Időközben kiderült, hogy Csibi egyik legjobb barátjának az apukája is meghalt, az ő temetése pedig pénteken volt, Érden. Nekem orvoshoz volt időpontom a belvárosba, így erre a temetésre sajnos csak Csibi tudott elmenni.
Az orvos után visszamentünk Budaörsre, az egykori háziorvosunkhoz, mert szerettem volna gyógyszert feliratni.
A doktornő szabadságon volt, de szerencsére az asszisztensnője bent volt, így ők például tőlünk tudták meg, hogy mi történt (Csibi apukájának is ő volt az orvosa). Fura, hogy a háziorvost nem értesítik, illetve, ahogy mondta Évike (az asszisztensnő), csak kb. egy hónap múlva kapnak hivatalos értesítést. Sikerült néhány dolgot feliratni. Az Auchan pár perc sétára van innen, így át is mentünk kiváltani, amit lehetett.
Van a híres-hírhedt asztmás inhalátorom, talán emlékeztek, már sokszor voltam kiakadva miatta.. Már akkor is, amikor 300 USD-be került, de legutóbb, amikor 420 USD-ért vesztegették, akkor végleg felháborodtam rajta.
Ebből próbáltam beszerezni otthon párat. (Nem volt egy egyszerű feladat.) Itt lehetett kapni egyet, 4600 Ft volt kb. az ára. Több helyen is tőlem kértek elnézést, amiért ennyibe kerül. Ha tudnák, hogy mondjuk mai árfolyamon itt 142 800 Ft-ba kerül. Mondtam, hogy ne aggódjanak, csak adják idefele, de gyorsan!

Összesen hármat tudtak felírni; 8 gyógyszertárban jártunk, de sehol máshol nem volt. Utána már telefonáltam és elrakattam, ahol volt.

Na de vissza a péntekhez: ha már az Auchan-ban jártunk, gondoltuk akkor a Vodafone-nál is elintézzük a dolgokat, vagy legalábbis megkérdezzük, hogy mire van szükség. (Internet és tévé lemondás.)
Na itt úgy van, hogy be kell mutatni az eredeti (!) halotti anyakönyvi kivonatot, amiről készítenek egy másolatot. Azonban, ha gondolod, intézheted online is, ahol viszont elegendő beírni a halotti számát. Na, aki érti, hogy ez így hogy van, az mesélje el. Személyesen kell az eredeti, online viszont elég egy szám is. Na mindegy, persze aznap pont nem volt nálunk, de legalább ez egyszerűnek tűnt és az Auchan is könnyen útba ejthető még. Az mondjuk még kicsit zavaros volt, hogy először azt mondták, hogy papírmunka és utána x idő múlva lehet / kell leadni a kütyüket, de ha nem adod le, akkor sincs gond “kegyeleti okokból”. Később azonban kiderült, hogy akár aznap is bevihettük volna őket.
Na mindegy.

Mivel Csibi rokonai szombaton már utaztak is vissza Svédországba, ezért pénteken este még elmentünk velük vacsorázni egyet. Ez nagyon mulatságos, mert bár mindketten tudnak / értenek és beszélnek magyarul, de Teréz nehezen fejezi ki magát magyarul, ezért angolul beszélgettünk. Ő pedig svédre fordított apukájának. Velünk volt még Áron is, Csibi másik unokatesója.
Jó kis családi este volt, görög étteremben voltunk, minden finom volt.

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő