Márciusi helyzetjelentés

Egy kicsit összefoglalom mi történt velünk mostanában.

Idén még nem kezdtük meg az utazgatásainkat és nem is jártunk túl sok helyen.
Ezért most kicsit nagyobb hangsúlyt kaptak az egyéb, hétköznapibb témájú posztok a blogon is!
Ami persze nem is baj, hiszen alapvetően nem nyaralni vagyunk itt. Így lehet, hogy sokatok számára az ilyen hétköznapi témák is érdekesek lehetnek, vagy még érdekesebbek, mint az utazások.
Még ezen felül is rengeteg ötlet és téma van a fejünkben. Az egyetlen bajunk az idővel van, mert egész egyszerűen nincs annyi időnk, amennyit erre szeretnénk szánni.
De azért igyekszünk mindig jönni valami újabb témával.

Szóval az idei év eddig inkább kuckózósan telt, mert idén nagyon hülye időnk van. 28 fok után 10 és hasonlók.

Charlotte, NC (52659567889)

Nem jártunk még sok helyen, illetve de! Csibi már kétszer járt munka miatt a pennsylvaniai Alburtis-ban, ahova ezúttal csak ő ment, mert a semmi közepén van, ráadásul hideg is van ott. Mind a kétszer nagyon kalandosra sikerült a hazaútja. Az első esetben, hazautazáskor mindössze 5 utas volt a repülőgépen vele együtt. Erről van egy rövid videónk a YouTube csatornánkon is. Ha van kedvetek, nézzétek meg.

Másodszor pedig egy vihar miatt egy órás késéssel indult a gépe, aztán szerencsére a 2 órás utat 1,5 óra alatt tette meg a repülő (és addigra a vihar is elült - dörgött, villámlott, esett).
Így este 23-kor szállt le a gép. Gondoltam, de jó, 10-15 perc és meg is érkezik. Hát konkrétan az történt, hogy annyira sokan voltak a repülőtéren, hogy nem lehetett Uber-t foglalni. Hozzánk tömegközlekedéssel meg nem lehet hazajutni (illetve de, de az napközben is kb. egy kétórás utazás).
Mesélte Csibi, hogy az Uber rendszerében egész egyszerűen nem lehetett autót kérni. Mikor már be lehetett lépni, akkor azt kérdezte, hogy 2,5-szeres áron érdekelné-e a fuvar…

Uber Fare 2.5X - Charlotte, NC (52746699158)

Végül várt és 36 USD-ért jutott haza. (Csak viszonyításképpen: normális esetben a tőlünk 15 percre található repülőtérre kb. 13-15 USD áron lehet eljutni…) Mikor hajnalban utazunk és még nincs túl sok sofőr kint, olyankor tudjuk hogy drágább, 45 USD is lehet akár. Viszont ez a 2,5-szeres ár azért elég meredek. Mondjuk a reptéri viszonyok is. Brutális a repülőtér forgalma.

Ennyit a céges utazásról.

Kirándulni voltunk egyszer a Billy Graham Könyvtárban.

Egyszer pedig, még februárban jártunk a belvárosban, ahol a villamos vonala mentén fényjátékok voltak kihelyezve kb. két hétig. A hétvégén, amikor szerettünk volna menni, baromi rossz idő volt, ezért egyik este munka után mentünk be a városba, mert hát ezek ugye sötétben mutatnak jól.
Ez a hely nem teljesen a belvárosban található, hanem a South End-en, ami a városnak egy iszonyatos mértékben fejlődő része. Mondjuk melyik része nem az??! 🤔
Érdekes dolgokat láttunk, de sajnos nem találtuk meg az összes installációt és olyan is volt, ami nem működött, ugyanis a hétvégi viharnak köszönhetően megrongálódott.

Rail Trail Lights - Charlotte, NC (20230213_193921)

Február közepén már egy csomó fa virágzott bent a városban, tök szép volt. Meg a város fényei is nagyon jól mutattak.
Sétáltunk egy nagyot, aztán indultunk is haza. Van egy új fánkozó itt a South End-en, amit szerettünk volna kipróbálni, de sajnos pont záráskor értünk oda.
A kocsihoz visszafelé azonban Csibi észrevett egy Krispy Kreme fánkozót, amit eddig még nem láttunk. Úgy gondoltuk, hogy zárva van, de azért szemügyre vettük közelebbről is… Nem volt zárva! 😋 🍩

Krispy Kreme - Charlotte, NC (20230213_195409)

Sőt, képzeljétek el, itt láttunk először fánk automatát!!! (Mondjuk, aki követ minket instán is, az már biztosan látta is, mert oda felraktam.)
Nagyon menő!! Az egyetlen bökkenő az volt, hogy az összes fánk már “sold out” volt, de azért jópofa, hogy már ilyen is van.

Krispy Kreme - Charlotte, NC (20230213_195111)

Miután meggyőződtünk róla, hogy nyitva a hely, gyorsan be is mentünk, ha már így rátaláltunk. Na, ez egy tök nagy bolt és ráadásul egy üvegablakon keresztül lehet látni, ahogy futószalagon készülnek a fánkok! Marha jó!

Krispy Kreme - Charlotte, NC (52746699158)

Nagyon sokféle, pihe-puha, irtó finom fánkok!
Válogattunk egy párat, de aztán már hazafelé jutott eszébe Csibinek, hogy jó nagy buták vagyunk, hiszen ha itt jön le a futószalagról, itt még van olyan fánk, amin nincs rajta a cukormáz… Hát úgy kellett volna kérni. De legközelebb már okosabbak leszünk és bár előre borítékolom, hogy rohadtul nem fogják érteni, hogy akarhat valaki cukormáz nélküli fánkot, de azért megpróbáljuk!
Amúgy a sima fánk volt ismét a legfinomabb. De olyan, hogy szavakkal nem is tudom elmondani. Aki Amerikában jár, mindenképpen próbálja ki a Krispy-ben a sima (glazed) fánkot!

Azóta pedig csak sétálni járunk természetesen, majdnem minden nap, amikor az időjárás engedi. Szuper látni a tavasz első jeleit. Imádjuk!

Ja, és még ezt se meséltük: most februárban csomószor jött food truck a házhoz és az utóbbi időben ez úgy működött, hogy aki kommentelte, hogy mit szeretne enni, vagy az első 20 vásárló ingyen kapta. Mikor mi volt éppen az ajánlat.
Volt dominikai, jamaicai meg már nem is tudom milyen food truck. Mi mindig ingyen kaptuk! 😄 Nagyon mókás volt, hogy kb. név szerint szólítottak; úgy vártak, hogy “Are you Szilvia”??

Food Truck - Bodega Culture - Charlotte, NC (20230127_175649)

De nem is ez a legjobb.
Valentin-napkor volt egy nyereményjáték: meg kellett saccolni, hogy hány darab szivecske van egy üvegben. (Ilyen nyereményjáték többször is szokott lenni egy évben). Ezeket a facebook-on és az instán is közzéteszik, én onnan értesülök róla. Csibi nem nagyon használja egyik felületet sem. De elküldtem neki a képet, ő kimatekozta, hogy szerinte mennyi van benne, aztán leadtuk a tippet. Mindketten külön írtunk egy számot és képzeljétek, jött az e-mail, hogy én nyertem. Nyertünk egy vacsorát az egyik közeli, új étterembe, egy steakhouse-ba, 50 USD értékben.
Még nem voltunk enni, de majd beszámolunk róla. (Pont jókor, most próbálunk leszokni a húsról…)

Idénre sok tervünk van/volt.
Ezen a héten például elutazunk egy hosszú hétvégére.
Nyáron akartunk hazautazni, mert a tavalyi út - talán emlékeztek - kényszer utazás volt, csak a vízum miatt mentünk és nem is tudtunk igazán senkivel találkozni.
Ezért az volt a terv, hogy most végre jó lesz, nincsen semmi korlátozás, tudunk több időt tölteni a családdal és a barátokkal. Viszont egy nagyon váratlan és végtelenül szomorú eset miatt, most hónap végén fogunk hazautazni és sajnálatos módon ez sem a felhőtlen, vidám és boldog együttlétről fog szólni, hanem talán életünk egyik legszomorúbb utazása lesz.
Erről nem tudom, hogy fogunk-e/tudunk-e mesélni, mert ez most nagyon megvisel mindkettőnket.

Májusban lesz az 5. házassági évfordulónk, ezért majd akkor is szeretnénk talán elutazni, de most ezeket még nem tudjuk ennyire pontosan előre.

És iszonyú durva, de pár hete már megkaptuk az értesítést, hogy lejár a bérleti szerződésünk és szeretnénk-e maradni. (Májusban jár le, de mivel 60 nap a felmondási idő, ezért időben kerül rá mindig a sor.)
A lakhatási nehézségekről és az elszabaduló árakról épp a minap tettünk fel egy posztot, szóval nagyon izgultunk, hogy mennyivel fog emelkedni ismét a bérleti díj.
Nemrég megkértek minket egyébként, hogy a növekvő konkurencia miatt értékeljük a helyet a térképen és adjunk 5 csillagot. Mi akkor mondtuk, hogy persze, nagyon szívesen, de azért felsoroltuk azokat a dolgokat, amelyek zavarnak, vagy nem tetszenek nekünk. Itt kitértünk a bérleti díjra is, remélve, hogy veszik a lapot és nem fognak idén is egy 10%-os áremelést benyögni…
És úgy tűnik, hogy nagyon okosan csináltuk, mert egy nagyon minimális emelkedés történt mindössze. Tavaly tökre kiakadtunk, mert a “nagy ajánlatként” elküldték nekünk a listaárakat (a neten is megtalálható árakat…), amit egyébként akkor sem fogadtunk el, hanem “alkudtunk” belőle egy kicsit… 😄
Idén pedig Csibi egyből megnézte a listaárat és ahhoz képest már 100 USD-vel alacsonyabb szerepelt az ajánlatban és még abból is kaptunk egy minimális kedvezményt. Szóval ez el is dőlt, mert amúgy meg továbbra is imádjuk ezt a lakást és nagyon otthon érezzük magunkat itt.
Mostanában így is sok fejtörést okoz számunkra, hogy ha el kéne költözni innen (nemcsak a lakásból, hanem a városból), akkor hova mennénk…
Majd az árak alakulásáról írunk külön egy posztot, mert épp a minap olvastam vissza, hogy néztek ki az árak, amikor beköltöztünk és még nekünk is érdekes lesz egymás mellé állítani az új árakkal…

Most pedig lassan visszatérnek a drága kis kolibrik is, akiket már nagyon-nagyon várunk!
Van a neten egy térkép, ahol lehet követni, hol tartanak. Ők vándormadarak, akik télen visszamennek Mexikóba és a tavasz közeledtével aztán újra útra kelnek és egészen Alaszkáig is felmennek.
A napokban már meg is érkeztek Charlotte-ba! Mi még nem láttuk őket, de az itatókat ma már kiraktuk! ❤️

2023 Hummingbird Spring Migration Map (2023-03-13 23-44-45)

Ez itt az interaktív térkép:

Na szóval mostanában nagyjából ezek történtek, majd az utazások/kirándulások mellett jövünk még hétköznapi témákkal is, mert jó sok van belőlük.

Tartsatok velünk továbbra is! És ne felejtsetek el feliratkozni a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az instán is! Ott hozok régebbi emlékeket és új sztorikat is, sőt időnként még magunkról is teszünk fel képeket, mert aki régóta olvas minket vagy megnézegeti a képeket, az már talán észrevette, hogy az albumokban magunkról nem igazán szoktunk feltenni fotókat. Egy szó mint száz, szívesen “találkoznánk” Veletek az instán is!

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő