Outback

Sy @ 2023-08-09 | 3 perc |

Talán még emlékeztek, februárban egy Valentin-napi nyereményjátékon nyertünk éttermi ajándékutalványt 50 dollár értékben.

Outback - Charlotte, NC

Az utóbbi időben az új lakóparkokkal együtt új éttermek is születtek itt a közelünkben. (Nem mintha amúgy nem lett volna elég az a kb. 15, ami volt. Most már van vagy 25.)
Az étterem (Outback Steakhouse) kb. szemben van velünk, de vicces módon nagyjából 10 perces séta oda átjutni a forgalom miatt.

Eddig nem sikerült elmennünk, de most augusztus 2-án volt az évfordulónk (10 éve vagyunk együtt), így gondoltuk, ha nem most, akkor mikor?! Így aztán végre beváltottuk az utalványt.

De először is essen pár szó az étteremről, mert sokan jeleztétek, hogy az éttermek és az ételek sokatokat érdekelnek, szóval így egy kicsit legalább ezeket a helyeket is be tudjuk mutatni.

Az Outback Steakhouse egy ausztrál témájú, de amerikai konyhát kínáló amerikai étteremlánc. Székhelye Tampában (Florida) található. Az első Outback étterem 1988-ban nyílt meg. Több mint ezer étteremmel rendelkeznek a világ 23 országában.

Outback - Charlotte, NC

Az Outback elnevezés Ausztrália “isten háta mögötti vidékére” utal (outback). Ausztrália kb. 85%-át értjük alatta. Tágabb értelemben minden, a nagyvárosi régióktól távoli helyet ide sorolnak. Az étteremben elsősorban steaket lehet kapni mindenféle formában, de nyilván van minden más is: levesek, saláták, szendvicsek, hamburger, csirkés ételek, tehát nagy a választék. Mi még sosem jártunk itt, ezért nehezen is választottunk, holott már előre megnéztük az étlapot is! Ausztrál témájú az ételek megnevezése is többségében és maga a dekoráció is. Jópofa hely.

Nem mondanám, hogy a legolcsóbb, de egyrészt volt ajándékutalványunk, másrészt pedig nem járunk minden nap étterembe! 😀 Az utóbbi időben nagyon kevés húst eszünk, de nyilván egy steakhouse-ban azért most ezt választottuk. Még én is egy kis adagot, mert én amúgy abszolút nem eszek steaket! Mindegyik ételhez kétféle köret járt.

Outback - Charlotte, NC

Mi cézár salátát választottunk, melyet előételként hoztak ki. Igazából szokás szerint, már azzal jóllaktunk! 😂 Másik köretként Csibi édeskrumplit kért, én pedig valami fűszeres rizst. Nagyon finom volt minden.

Outback - Charlotte, NC
Ribeye steak kókuszos garnélarákkal

Csibi krumplija kapott valami fahéjas szórást, nekem az az ízvilág kicsit fura volt, de az én rizsem nagyon jó volt.

Outback - Charlotte, NC
Victoria's Filet® Mignon és fahéjas, barnacukros, vajas édeskrumpli

Desszertet szerettünk volna, de nem kértünk, mert nagyon jóllaktunk.
És bár alkoholt sem szoktunk kérni szinte soha, sehol, most az évfordulónkra való tekintettel kértünk egy-egy koktélt. Én piña koala nevűt, ami nyilván a piña colada “ausztrál verziója”, Csibi pedig valami levendulás ízűt kért.

Outback - Charlotte, NC

Mindkettő nagyon finom volt, de a koalás az nagyon-nagyon jó volt! Nagyon ízlett nekem. Meg nagyon mókás is volt a dekorációja! Mi, ha étteremben eszünk, 30-40 dollárt (mióta nőttek az árak, max 45-50 dollárt) szoktunk fizetni. Most mindennel együtt 72 USD lett a vége. De ebből lejött 50 dollár az ajándékutalvánnyal, így igazából nem is fizettünk túl sokat.

A borravalót viszont a 72 dollárhoz számoltuk, így a pincér srác eléggé meg is lepődött, hogy milyen “sokat” kap.

Igazából nagyon kedves srác volt, az étterem abszolút tiszta, kellemes hangulatú, az ételek finomak, szóval szuper volt.

Outback - Charlotte, NC

Ami az ajándékutalványt illeti, az az érdekesség, hogy nincs lejárati ideje. Úgy kell kezelni, mintha készpénz lenne és emiatt nincs lejárati ideje.

Munka után mentünk egyből, ez azt jelenti, hogy kicsivel 5 után indultunk, így ez egy korai vacsora volt, utána pedig még elmentünk sétálni a tóhoz is, hogy kicsit lemozogjuk, hogy jól beettünk.

Outback - Charlotte, NC

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő