Véget ért a vakáció

05/27/2023

Reggel viszont időben megérkeztünk és 7:20-kor el kellett hagyni a hajót.
Illetve ez pontosabban úgy néz ki, hogy aki lusta, vagy kényelmes vagy egyszerűen ráér, az levitetheti a bőröndjét és majd a terminálon kapja vissza. Nekik később kell elhagyni a hajót. Aki viszont a saját csomagjával együtt távozik, azoknak 7:20-kor kell leszállni. Mi ezt választottuk, mert 10:20-kor indult a repülőnk vissza.
Ezen a napon volt korai reggeli, gyorsan megreggeliztünk, aztán elindultunk.
Na és az egész hajóúton mindennel nagyon elégedettek voltunk, tényleg semmire nem tudunk rosszat mondani, de a hajóról való távozás szervezetlensége az elég gáz volt.
Mindenki jött egy csomó irányból, és óriási sorok voltak, de nem tudtad, melyik sor honnan kezdődik, hol ér véget, hol tart… Így például mi is bepofátlankodtunk egy sorba. Aztán mentünk a tömeg után, majdnem az egész hajón át tettünk egy tiszteletkört, mire sikerült leszállni. Ha másik sorba állunk, akkor ott egyenesen kijutottunk volna. Teljesen szervezetlen volt az egész. Anno a Harmony-ról is így szálltunk le, a korai leszállókkal és ott olyan profin volt megszervezve az egész leszállás, hogy észre sem vetted és már lent is voltál.
Szóval ha valami negatív, akkor ez az volt.

A terminálon már ott sorakozott több száz bőrönd amúgy, mire mi odaértünk.

Port Everglades - Fort Lauderdale, FL

Itt arcfelismeréssel azonosítottak minket, az útlevelünket sem kérték el és aztán már meg is érkeztünk. A terminál személyzete nagyon kedvesen fogadott minket. Mindenki “welcome back” kiáltással üdvözölte az utasokat. Nagyon jó érzés volt.

Itt lent ismét szervezettebb volt minden, mert egy alkalmazottól megkérdeztük, hol találunk taxit és egyenesen előre mentünk és már ott is álltak szépen sorban a taxik. Az elsőbe bepattantunk és a repülőtér 3-as termináljára kértük magunkat.
A reptéren volt némi dugó és egy picit messzebb is mentünk, mert idefelé az autókölcsönzőknél ültünk a taxiba. Így borravalóval együtt 20 USD-t fizettünk.
A pasi viszont valamiért ragaszkodott a készpénzhez. Szerencsére volt nálunk ennyi, így tudtunk neki azzal fizetni.

Port Everglades - Fort Lauderdale, FL

Kb. pontosan két órával a repülő indulása előtt érkeztünk meg. A reptéren minden simán zajlott, még csak tömeg sem volt, gyorsan áthaladtunk a biztonsági ellenőrzésen, aztán kicsit vártunk és máris a Charlotte felé tartó gépen találtuk magunkat. Ezúttal teljesen tele volt a repülőgép.
A pilóta elmondta, hogy Charlotte-ban hűvös, esős és felhős idő vár minket… Én már akkor jeleztem Csibinek, hogy szerintem még lehetne maradni Floridában egy kicsit… 😄
Florida felett nagyon szép volt az idő, kék volt az ég. Aztán ahogy közeledtünk már tényleg nem volt valami szuper a kilátás sem… 😔 Konkrétan 8 fok volt Charlotte-ban mikor hazaértünk. Csodás fogadtatás, mondhatom.

CLT - Charlotte, NC

Amúgy azt megbeszéltük Csibivel, hogy legközelebb azért nem centizzük ki így a repülő indulását sem, mert ha mondjuk tényleg késett volna a hajó, vagy bármi van, akkor nem lett volna ennyire egyértelmű, hogy elérjük. Szóval ez most tökéletesen jól jött ki, szerencsénk volt, de legközelebb azért kicsi ráhagyással szervezzük.

A reptérről szokás szerint Uber-rel akartunk hazajönni, de valamiért nem működött az applikáció. Háromszor próbáltunk foglalni, és háromszor záródott be az alkalmazás. Gondoltuk, már úgy benne vagyunk a taxizásban, hogy akkor most taxival jövünk haza innen is. Na ez az, amit soha többé nem fogunk tenni. 35 USD-t fizettünk (Az Uber 13-15 USD szokott lenni ilyen időben.) A taxis ráadásul egyszer szerintem szándékosan rossz irányba ment. Nem kanyarodott be, ahol be kellett volna, így akkora kerülővel jöttünk haza, mint még soha! És aztán már itt a közelben is rossz felé akart menni, de akkor már rászóltunk. (Mindezt úgy, hogy ott volt a GPS az orra előtt és mindkétszer a jó irányt mutatta…) Én ezen egy kicsit berágtam, szóval mondhatni ebből is tanultunk. Többet nem taxizunk a reptérről haza!

Taxi Rates - Charlotte, NC

Ami a kolibriket illeti: mielőtt elutaztunk megpróbáltuk szegény kolibriket “átverni” és csak sima vizet hagytunk kint nekik. Nagyon féltem, hogy emiatt elhagynak minket és nem jönnek majd vissza. Mert ugye azt mondják róluk, hogy iszonyú jó a memóriájuk és visszatalálnak ide, akkor is ha tavaly voltak itt utoljára, viszont ha nem találnak innivalót, akkor soha többet nem jönnek.
Egy hét meg hosszú idő, szóval tényleg aggódtam, hogy a kis barátaimat elveszítem.
Az első dolgom volt nektárt készíteni nekik és aztán izgulni, hogy jönnek-e! De jöttek!!!!!! Annyira boldog voltam, hogy nem tudom elmondani.

Mi még elmentünk a szuper szép időben (szégyenszemre meleg pulcsit kellett felvennünk) bevásárolni, mert nem volt itthon semmi.
4 körül ettünk valamit, aztán pedig olyan szintű fáradtság tört rá mindkettőnkre, hogy fél 6-kor lefeküdtünk aludni. Gondoltuk, hogy alszunk 1-2 órát, aztán még kipakolunk, vagy átnézzük a fotókat vagy ilyesmi. De annyi időre keltünk fel 8-kor hogy fogat mossunk és másnap reggelig aludtunk.
Nekem a torkom nagyon bedurrant, pár napig elég szarul voltam, aztán kicsit Csibi is gyengélkedett, de szerencsére hamar ki is jöttünk belőle.
Vasárnap is esős idő volt, így itthon voltunk: a kolibrik gyakorlatilag egész álló nap, szinte egyfolytában itt üldögéltek az erkélyünkön. Nagy boldogság volt!

Hétfőn szerencsére itt is munkaszüneti nap volt (otthon Pünkösd, itt Memorial Day), így még nyertünk egy pihenőnapot, bár nekem aznap már volt néhány órám.

Képzeljétek, ugyanakkor amikor mi is visszaérkeztünk, a Carnival Sunshine nevű óceánjárója is a Bahamákról tartott visszafelé, csak az a dél-karolinai Charlestonban kötött ki, de úgy kb. 9 órával a kiírt időponthoz képest, ugyanis az a hajó viharba keveredett. Elég nagy viharba… A magam részéről örülök, hogy nálunk semmi ilyen fennforgás nem volt. Már ez a sok villámlás is több volt, mint az első hajózás során, mert akkor egy mini esőt leszámítva végig ragyogóan kék egünk volt.

Hát mit mondjak, ez is egy szuper nyaralás volt, csak kár, hogy ilyen rövid volt!

Celebrity Equinox

💵 Piszkos anyagiak

Kategória Összeg (USD)
Belépőjegyek és programok 330.78
Benzin 11.97
Bérautó * 6.99
Cruise ** 2533.92
Élelmiszer 5.51
Étterem, kávézó 375.23
Internet 167.94
Repjegy 752.60
Szállás 118.65
Uber, taxi 100.53
Összesen 4404.12

* Mint utóbb kiderült, az eredeti kétnapos foglalásból - amiből 1 nap ajándék volt a korábbi bérlések miatt - egynapos foglalás lett, mert így számolták el és csak az egy napra jutó adót kellett megfizeni.
** A szoba ~2000 USD + előre megfizetett borravaló, kikötői- és egyéb díjak.


Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő