Carolina Beach

Eső és palacsinta

03/21/2024

Ahogy említettük egy korábbi poszt végén, a március 21-i hétvégére sajnos elég rossz időt jósoltak. Charlotte-ba is és Carolina Beach-re is, ahol ezt a hétvégét töltjük.

Tudtuk, hogy nem lesz jó idő, de mivel a szállást már nem tudtuk lemondani, gondoltuk, hogy akkor legyen így, de mindenképpen elutazunk.
Tavaly kb. pontosan ugyanebben az időpontban jártunk itt és akkor sem volt szerencsénk az időjárással. Akkor nagyon hideg volt. Most nincs hideg, ellenben esik az eső. 🙁 Mármint hogy szakad! 🌧️

Pénteken munka után összeszedtük magunkat és 4 óra körül elindultunk Charlotte-ból. Pénteken délelőtt borult idő volt, de még nem esett.
Kb. akkor kezdett esni, mikor útra keltünk. Egy jó kis péntek délutáni dugóba is bekeveredtünk. Wilmington-ba szerencsére nem végig autópályán szoktunk jönni, de amíg kijutunk Charlotte-ból a körgyűrűn, addig bele lehet futni a dugóba. Ez történt velünk is. Ahogy onnan lekanyarodunk, sokkal nyugisabb az út, gyakorlatilag egész végig.
Cserébe viszont nagyon hosszú. Most pedig extrém hosszúnak tűnt. Több mint 4 órás volt az utazás.
Egyszer megálltunk tankolni és estére egy szendvicset beszerezni. Útközben hol nagyon esett, hol kevésbé és néhol olyan is volt, hogy csak borús volt az idő.

Este 9 után érkeztünk meg. Az nagyon vicces felismerés volt, hogy pontosan ugyanabba a társasházba jöttünk, ahol tavaly is voltunk, csak most egy másik lakást béreltünk.
Amikor néztük az Airbnb-t egyikünk sem realizálta. Szerettünk volna pont ugyanoda, de azt tudtuk, hogy az már foglalt. Választottunk egy másikat és csak amikor megérkeztünk, derült ki, hogy ugyanott vagyunk. Ez mókás volt!
Ez a lakás is nagyon jó, talán picit még jobban is tetszik nekünk. Az elrendezésük teljesen azonos, de valahogy olyan jó a színvilág meg a berendezés.

Airbnb - Carolina Beach, NC

A terasz tök jó nagy, van kint kanapé meg minden és tök jó lenne kiülni. Hideg sincs, szóval ez is jó. Még az sem kéne, hogy baj legyen, hogy esik az eső. De probléma, ugyanis ezek a teraszok úgy vannak megcsinálva, hogy felülről beesik a víz. (Fagerendákkal készült.)
Ezért aztán sajnos kiülni sem tudunk. Este nagyon esett az eső, egészen az erkélyajtóig becsapott a víz.

Na mindegy. Szóval este megérkeztünk, megnéztünk két részt a sorozatunkból és aztán fürdés, alvás.

03/22/2024

Reggel viszonylag korán keltünk.
Van itt 3 percnyire egy palacsintázó, ami délután 1-ig van nyitva. Tavaly már kipróbáltuk, és tudjuk, hogy időben kell menni, ugyanis egyszer csak úgy tele lesz, hogy várakozni kell.
Reggel nem esett az eső, elmentünk reggelizni és szerencsére még éppen időben érkeztünk, utánunk már egyfolytában jöttek az emberek.
Minden finom volt, a kiszolgálás szokás szerint kifogástalan, nagyon kedves mindenki. Csibi valami durva palacsintát kért, én az egészséges verziót, ami egyébként egészen finom volt.
Kaptunk kávét elvitelre is.
Reggeli közben aztán persze újra eleredt az eső. De mire végeztünk, elállt, ezért gondoltuk, hogy kimegyük a Boardwalk-ra sétálni egyet.
A parkolás kicsit drága szerintünk (7 USD a parkolóban, ha az utcán állsz meg, akkor csak 5 USD/óra).

Carolina Beach, NC

Egy órára vettünk jegyet. Kimentünk a Boardwalkra, megnéztük a graffitiket, sétáltunk egy kicsit. Valamiért most az óriáskerék nem volt a helyén, nem tudjuk, hogy csak azért, mert még nincs szezon, vagy örökre eltűnt. Bár tavaly is ugyanekkor voltunk itt és akkor sem volt még szezon, de akkor még itt állt… Szóval nem tudjuk, hogy miért nincs már itt.

Szerencsére, amíg sétáltunk, legalább nem esett az eső. Mondjuk annyira ködös az idő, hogy kb. az óceánt sem lehet látni… 😀

Carolina Beach, NC

Aztán elindultunk vissza. Direkt úgy készültünk, hogy hoztunk könyvet, laptopot, rejtvényt, még munkát is, hogy ha az eső miatt beszorulunk a lakásba, akkor is legyen “dolgunk”… 😀
Most szombat 12:45 van. Kb. 10 körül értünk vissza, azóta már kétszer leszakadt az ég, de legalább a kettő között néhány pillanatra a napocska is próbálkozott…

Airbnb - Carolina Beach, NC

Egy csomó tervünk van és sok helyre szeretnénk elmenni, de ez most valószínűleg nem nagyon fog összejönni…
Azért reméljük, hogy kicsit javul az idő!

Immár itthonról folytatom.
Szerencsére szombat délutánra elállt az eső és jobb idő lett, mint amit remélni mertünk.
Gyorsan összekaptuk magunkat és már indultunk is kirándulni. Először az Airlie Gardens-be vezetett az utunk, ami egy csodás botanikus kert, többször jártunk már itt.
10 USD a belépőjegy fejenként.

Airlie Gardens - Wilmington, NC

Mint már tudjátok, nagyon szeretjük tavasszal a természet újjászületését nyomon követni, így minden alkalmat meg is ragadunk, hogy a természetben bóklásszunk.
Ez a botanikus kert pedig tényleg gyönyörű. Tavasszal tele van tulipánokkal, ilyenkor nyílik az azálea is és a tölgyfákról lógó spanyol moha (zuzmószerű szakállbromélia) látványát is nagyon imádjuk.
Szerencsére nem esett az eső és még azt sem mondanám, hogy a sárban kellett tapickolnunk.

Airlie Gardens - Wilmington, NC

Az Airlie Gardens-t 1886-ban a Pembroke Jones család privát kertjeként hozták létre. Az Airlie név a Jones család skóciai otthonára utal.
2018-ban több mint 300 fát kellett kivágni a Florence hurrikán miatt.

A kert legfőbb látványossága egy közel 500 éves déli tölgy, mely egy nagy rét közepén áll. 1545-ben ültették. Túlélte a Hazel hurrikán 1954-es pusztítását. Korábban Észak-Karolina legnagyobb élő tölgyének számított.

Airlie Gardens - Wilmington, NC

A másik kedvenc helyünk a kertben a Minnie Evans Palackkápolna.
Minnie Eva Evans afro-amerikai művész volt. Csak 43 éves korában kezdett el rajzolni, amikor egy hang azt mondta neki, hogy “rajzoljon vagy haljon meg”. 1935. nagypénteken készítette el első rajzát. Állítólag sosem tervezte, mit fog rajzolni, az álmai mutatták meg, mit kell papírra vetnie. A festményein megjelenő élénk színeket és virágmotívumokat valószínűleg a fák és virágok ihlették az Airlie Gardens-ben, ahol hosszú évekig dolgozott.
Evans halála után Virginia Wright-Frierson művész az ő emlékére tervezte és építette meg a Minnie Evans palackkápolnát. A szinte teljes egészében újrafelhasznált, kb. 2000-4000 üvegpalackból készült Palackkápolna Minnie Evans előtti tisztelgésként jött létre.

Airlie Gardens - Wilmington, NC

A palackokból jól kivehető hatalmas pillangó rajzolódik ki, ugyanakkor az egészet körülvevő mozaikok és apró dolgok megannyi csodát rejtenek.
Minden évben aprólékosan körüljárjuk és mindig fedezünk fel rajta valami újdonságot.

Airlie Gardens - Wilmington, NC

Én imádom ezt a helyet.

A nagy tölgyfa közelében láttuk, hogy esküvő készülődik. Még mondtuk is, hogy ilyen időben esküvőt tartani.
De mintha csak az ifjú pár kedvéért derült volna ki az ég és kezdett volna el sütni a nap, szóval szerencsére csodás esküvőjük lett.
Később, mikor körbeértünk, akkor láttuk, hogy át is rakták a székeket a rét közepére úgy, hogy háttérben legyen a nagy tölgy.
Állítólag több száz, ha nem ezer esküvő szemtanúja is volt már az 500 éves tölgy.

Ha Wilmingtonba költözünk (majd erről is mesélünk), akkor ide 10000%, hogy bérletünk lesz!

Airlie Gardens képek

Innen átmentünk a tulajdonképpen szomszédságában található arborétumba (New Hanover County Arboretum). Ott is jártunk már tavaly. Ez a hely ingyenesen látogatható. Viszonylag kicsi, de nagyon helyes kis arborétum.
Kb. negyed 5-ig voltunk itt. Ekkor már eléggé éhesek voltunk. Innen elmentünk Wilmingtonba, ahol szerettünk volna valamit enni és a belvárosban egyet sétálni.

Persze itt is sikerült új helyeket felfedeznünk.
A The Copper Penny nevű étterembe mentünk, ami nagyjából a nagy csatahajóval szemben található.

Wilmington, NC

Eléggé tele volt az étterem, azt mondták fél órát várni kell, vagy leülhetünk a bárpulthoz is és ott is ehetünk tulajdonképpen.
Mások kimentek várakozni, mi leültünk bent, annyit kért az ültetős pincérnő, hogy ha ételt is rendelünk, szóljunk neki (ha felszabadulna asztal, akkor át tudjunk ülni).
Szóltunk is neki, de végül maradtunk a bárpultnál. Nagyon finomat ettünk mindketten, jól tele is lettünk.
De tényleg nagyon finom volt minden.

Wilmington, NC

Ebéd után jó is volt sétálni még egyet.
Rájöttünk, hogy a Riverwalk sokkal hosszabb, mint amilyennek mi hittük, így most a másik irányba indultunk el, mentünk is egy jó darabon. Aztán visszamentünk a már ismert részre, még ott sétáltunk egy picit, de aztán olyan fél 7 körül elindultunk vissza, mert arra gondoltunk, hogy ha már végre szebb lett az idő, akkor jó lenne még ilyen időben is látni az óceánt.

Wilmington, NC

Sajnos már kicsit kezdett sötétedni, mire hazaértünk, de azért tudtunk néhány fotót készíteni az óceánról. Elég nagy hullámok voltak, nagyon szép volt, mint mindig.
Vasárnapra már napos, de hidegebb (és szeles) időt jósoltak.

Viszont arra nem számítottunk, hogy annyira lehűl a levegő, hogy konkrétan 1 (egy) fok lett másnapra…
Ennyire meleg ruhával nem készültünk, őszintén szólva, így abban maradtunk, hogy reggeli után elindulunk majd haza.
Újra elmentünk a palacsintázóba, de ma nem palacsintát kértünk. Csibi sajtkrémmel töltött french toast-ot, én pedig sonkás-sajtos omlettet kértem. Ehhez is jár amúgy két minipalacsinta (vagy sima pirítós vagy már nem is emlékszem, még miből lehet választani)…
Ez a reggeli is nagyon jó volt.
Utána visszamentünk a szállásra, összepakoltunk és elindultunk.
Még ott Wilmingtonban bementünk egy Lidl-be, hogy itthon már ne kelljen külön boltba menni.
Azért sem, mert Csibinek hétfőn 3 napra Atlantába kellett utaznia.

A bolt után még egyszer meg kellett állnunk tankolni, de akkor már kb. félórányira voltunk tőlünk. Hazafelé nagyjából 3,5 órás volt az út. Kb. délután fél 3-ra értünk haza.

Kipakoltunk, Csibi újra bepakolt és már el is telt a vasárnap hátralevő része.

Igazából (majdnem) mindent megnéztünk, amit szerettünk volna, szóval a rossz idő sem tudta elvenni a kedvünket és szerencsére, ahogy meséltük annál jobb is lett, mint amennyire be volt harangozva.
De egy biztos: legközelebb tuti nem ezen a március végi hétvégén fogunk utazni! 😄

Ja, itthon, amikor kiléptünk a liftből, Csibi akkor jött rá, hogy az egyik fiókban otthagytunk dolgokat… A rossz idő miatt vittünk magunkkal egyéb dolgokat, kütyüket, amelyeket persze nyilvánvalóan nem használtunk (videózáshoz szükséges mikrofon, led-lámpa) és így ott is felejtődtek a fiókban. Szóltunk a tulajoknak - akik egyébként nagyon jó fejek voltak - és nagyon készségesen visszaküldték nekünk az ott felejtett holmijainkat. Minden hiánytalanul és épségben hazatért, nagyon gondosan be volt csomagolva minden tárgy külön-külön is.

Wilmington képek


Map - Carolina Beach, NC

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő