Hello Carolina Beach!

Sy @ 2023-04-16 | 2 perc |

Rég voltunk az óceánnál. 2019-ben, amikor autót néztünk, akkor már jártunk Wilmington városában. Ez a város Észak-Karolinában található, ez a hozzánk legközelebbi óceánparti város, ami az államon belül található. A Dorian hurrikán érkezése előtt néhány nappal, augusztus végén voltunk itt. Az Airlie Gardens nevű botanikus kert már akkor is nagyon tetszett nekünk, tavasszal is szívesen megnéztük volna.
A térképen láttam, hogy március közepétől április közepéig virágzik a tulipán, így az idei első utazásunk célpontja meg is volt.
Két nap szabadságot vettünk ki és március 18-21-ig töltöttünk itt pár napot.
Csibi kinézett egy Airbnb szállást közvetlenül az óceán partján, viszont nem pont Wilmington-ban, hanem Carolina Beach-en. (Ez kb. 10 perc távolság Wilmington-tól). Wilmington kb. 3 óra 30 perc tőlünk.

Wilmington, NC city limit

Ezeket a tengerparti “beach house”-okat már évek óta áhítattal nézem és persze mi most csak egy kis lakást béreltünk ki, de így is szuper kis hely volt.
Az időjárással sajnos nem volt igazán nagy szerencsénk, de mondjuk kifejezetten panaszkodni sem tudunk rá. Hideg volt, az egyik nap különösen hideg (4-5 fok - télikabát kellett), a többi napon is hűvös, de szerencsére napos időt fogtunk ki (12-14 fok).

Boardwalk - Carolina Beach, NC

Na de ne rohanjunk ennyire előre. Szombaton délelőtt nyugiban útra keltünk. Wilmington azért is van jó helyen, mert nem kell forgalmas autópályán utazni. Az első 30 perc elég forgalmas, de utána egy tök jó nyugis úton lehet szinte végig menni.
Útközben egyszer muszáj volt megállni tankolni, de azt leszámítva sima út volt.

Way to Carolina Beach, NC

Amikor megérkeztünk, akkor már el is foglalhattuk a szállást. Csibi felment a parkolókártyáért, amit ki kell tenni az autóba, nehogy elvigyék az autót. Aztán pedig felcuccoltunk. A szállás a 3. emeleten van, tényleg az óceán partján, fantasztikus kilátással és egy végre tök nagy terasszal. Tök jól elképzeltük, hogy kiülünk és csak bámuljuk a vizet, de olyan hideg volt, hogy egyszer sem sikerült kiülni… Max. 3 percet töltöttem kint üldögélve, de többet nem tudtam a hideg miatt. (De valószínűleg visszatérünk majd még ide.)

Airbnb - Carolina Beach, NC

Miután lepakoltunk, átmentünk a kb. 3 házzal arrébb található étterembe valamit enni. Sétálni szerettünk volna, de autóval kellett mennünk, mert jó amerikai szokás szerint természetesen nincsen járda. Most még nincs igazán szezon, ennek ellenére azért járt annyi autó az úton, hogy ne próbálkozzunk a gyaloglással.

Egy egyszerű kis étterem volt, nagyon jó kis terasszal, de a hideg idő miatt mi inkább bent ettünk. A korai vacsora után pedig elmentünk Carolina Beach “központjába”, ahol van egy óriáskerék meg egy kis vidámpark, ami jelenleg még zárva volt, viszont a Boardwalk-on sétáltunk egy nagyot.
Aztán vettünk egy kávét és visszagurultunk a házhoz. Egy csomó szörföst láttunk a ház előtt a vízben, és olyan jók voltak a fények, hogy kicsit még lementünk a partra sétálni.

Boardwalk - Carolina Beach, NC

Az első napba kb. ennyi fért bele.

További képek


Map - Carolina Beach, NC

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő