Kívánd erősen!

01/25/2024

A szigeten két “kötelező” program van: a napfelkelte a Haleakala kráternél a másik pedig a Road to Hana, vagyis a Hanába vezető út.
Ezekhez szükséges a jó idő.
Csütörtökre esőt jósoltak. Igazából az esős évszakban bárhol bármikor lehet eső, szóval annyira nem voltunk megijedve egy kis esőtől sem, de azért néztük az időjárás előrejelzést, hogy mikorra is időzítsük a programokat.
Csütörtök délelőtt a jóslat szerint valóban esett is az eső. Nem volt durva eső, csak úgy szépen esett. Semmi dörgés, villámlás, még csak nem is szakadt nagyon, de azért jól esett.

Rain - Lahaina, HI

Így aztán erre a délelőttre időzítettünk egy mosást. A lakásban nem volt mosógép, de lent a közösségi tereknél találtunk egy kis mosodát. Volt hozzá egy kis “könyvtár” is, ha addig olvasgatnál valamit.

Airbnb - Lahaina, HI

A mosáshoz szerencsére nem kellett pénzérme, mert már applikációval működik. Fel kell tölteni az egyenleget és aztán azt használod fel. A feltöltés díja 25 cent, a mosás és a szárítás 1,75 USD. (mármint külön-külön). Persze ha van pénzérméd, be is dobálhatod, szóval az az opció is megmaradt. Mosószert lehetett venni egy kis automatából, de szerencsére azt találtunk a lakásban.

Airbnb - Lahaina, HI

Az első használat az applikációval ingyenes, így ha jól emlékszem, csak a szárításért kellett fizetni, ami tehát 1,75 USD, de a 25 centes feltöltési díj miatt 2 USD lett a vége.
Szerencsére nagyon gyorsan és mindenféle fennakadás nélkül ki tudtuk mosni a cuccainkat.

Airbnb - Lahaina, HI

Ez azért is volt jó, mert a hosszú nadrág, meg a pulcsi például a bálnales során vizes lett, de persze nem simán vizes, hanem tengervizes… Jó volt a sót kimosni belőle, ráadásul az az egy hosszú nadrág volt nálam és a hazaúthoz meg nem volt baj, hogy tiszta is! 🙂

Amíg a mosás lejárt, addig az eső is elállt szerencsére.

Airbnb - Lahaina, HI

Szuper, akkor délután mehetünk valamerre.
Mentünk is. Ez a Coastal Trail eléggé bejött nekünk, hiszen 8 percre volt autóval, ráadásul még volt olyan rész, ahonnan nem közelítettük meg a helyszínt. Ezúttal a nyugati oldalról, a másik 5*-os szálloda felől indultunk. Van egy nagyon szép pálmákkal övezett sétány, egy strand és a szálloda.

Kapalua Coastal Trail - Lahaina, HI

Ez a Montage nevű szálloda. Ott helyben megnéztük ennek is az árait: akkor 1675 USD/éjszaka volt a legolcsóbb ár. Most itthonról is megnéztem egy random időpontra a foglalást: 2465 USD/éjszaka… De egy négyszobás penthouse ára 6017 USD/éj! Nem semmi!

Kapalua Coastal Trail - Lahaina, HI

Na mindegy is, mi nem cseréltük volna le az óceán partján álló kis Airbnb lakásunkat egy itteni szobára. Bár bizonyára gyönyörű és hatalmas szobákról beszélünk.

Miután a szálloda területét elhagytuk, utána már a lávaköves partszakaszra értünk, ahol kisétáltunk a kövekhez, egészen közel a vízhez.
Itt helyenként az eső miatt nagy sár volt, de okosan kikerülgetve nem lettünk sárosak!

Kapalua Coastal Trail - Lahaina, HI

Itt kint a víz közelében most nem volt túl sok ember rajtunk kívül. Egy néni üldögélt, kezében egy hatalmas fényképezővel és a vizet fürkészte.
Volt is mit, mert rengeteg bálnát láttunk a távolban. Nagyon sokan ugráltak ki a vízből, sikerült is néhány pillanatot megörökíteni.

Kapalua Coastal Trail - Lahaina, HI

Aztán a néni egy idő után távozott, sok sikert kívánt nekünk és nagyjából ketten maradtunk.
Volt egy bálna, aki nagyon közel volt hozzánk, illetve a parthoz. De ő csak úgy elvolt, nem akart ugrani. Mi viszont nagyon szerettünk volna egy közeli fotót is.

És hát ahogy szoktam mondani: Kívánd erősen, legyél nagyon türelmes és a csoda megtörténik!
Ugyanis amikor már éppen indulni készültünk, a bálna nagy kegyesen azt gondolta, hogy "na, ha már ennyire akarjátok, tessék, itt van!" és kb. 6x egymás után kiugrott a vízből! Mi ez, ha nem csoda?

Kapalua Coastal Trail - Lahaina, HI

Kicsit távolabb volt egy srác is a barátnőjével, ők is indulóban voltak már, de aztán hangosan nevetve és örülve szaladtak vissza ők is, hogy ennek a mágikus pillanatnak a tanúi legyenek.
Csodálatos volt tényleg!! Nem is igazán lehet szavakkal kifejezni ezt.

Kapalua Coastal Trail - Lahaina, HI

Nagyon nehezen szakadtunk el innen. De közben elkezdett esni az eső is, úgyhogy kb. csak ez volt, ami miatt lassan elindultunk. Mondjuk az eső egyébként úgy két percig esett… 😀
Visszasétáltunk a sétányon, hazafelé vettünk ételt, újra a sarkon lévő Maui Brewing Co. - Kahana étteremben, de ezúttal nem volt valami finom. Biztos másik szakács volt.

Food - Lahaina, HI

Mindegy, azért megettük. Korán kellett feküdni. Ez eddig nem volt gond, mert kb. minden nap 8-kor már aludni akartunk és többnyire aludtunk is - egy-egy órákat. 😂 Most viszont nem ment. Este 10-kor erőltettük, mert másnap hajnali 3:20-kor kellett kelni.

További képek


Map - Kapalua Coastal Trail - Lahaina, HI

Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő