Jogosítvány megújítás

Cs @ 2022-04-03 | 2 perc |

A jogosítvány, amit 2019-ben intéztem most márciusig volt érvényes. A vízum lejártával együtt a jogosítvány is lejár.

A jogosítvány meghosszabbítását ezért csak a hazajövetelünk után tudtam intézni.

Normál esetben, ezt lehet online, de a vízum miatt nekem nem lehetett. Nem mintha ne lehetne beküldeni elektronikusan mindent…

2019-ben nem tudtam időpontot foglalni. Időpont nélkül viszont hosszasan kell várakozni. Akkor órákat álltam sorban.
A honlapon megnéztem, hogy a COVID miatt mire kell számítani. Szerencsére most tudtam időpontot is foglalni. Nem a legközelebbi irodában, de a másik sem volt messze, kb. 20-25 perce volt. Valószínű, hogy valaki lemondhatta az időpontot, mert március elején április vége felére voltak időpontok, itt pedig volt egyetlen időpont március 13-ra.

A COVID miatt két korlátozás volt érvényben. Az irodába csak akkor lehetett bemenni, ha behívtak, a másik pedig hogy csak az mehetett be, akinek dolga volt, kísérő(k) nem.

Kinti várakozás azért nem volt jó, mert szakadt az eső.

Maga az ügyintézés nem tartott sokáig és bonyolult sem volt. A cím igazolásához vittem közüzemi számlát, az útlevelemet/vízumomat és egy friss I-94-es formanyomtatványt. Mikor a social security-t intéztem akkor nem volt nálam. Akkor megtanultam, inkább legyen ilyen kéznél. Könnyű hozzájutni (név, születési dátum és útlevél adatok kellenek). A biztonság kedvéért a social security kártyámat is elvittem.

A címem igazolásához nem kértek végül semmit, csak megkérdezték, hogy van-e változás. Az útlevelet megnézték, a vízumból néhány adatot átmásoltak és végül kellett az I-94-es nyomtatvány. A helyszínen készítettek egy fényképet. Az eljárás díja pedig 16 USD volt. Végül jó, hogy elvittem a social security kártyámat, mert az ügyintéző u.n. Real ID-t csinált, amihez ezt az okmányt is be kellett mutatni.
Ez azért jó, mert itt belföldön szövetségi azonosításra alkalmas, így nem kell, hogy nálam legyen az útlevél.

Ez az igazolvány is addig érvényes, ameddig a jelenlegi vízumom. Három év múlva majd újból meg kell újíttatni.

Az új jogosítvány kb. másfél hét alatt meg is érkezett.


Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő